X
تبلیغات
.... غذا ....

شنبه سوم دی 1390

خواص یو نجه

یونجه
یونجه یا طلای سبز با نام علمی Medicago sativa و نام انگلیسی Alfalfa مهمترین گیاه علوفه ای دنیاست.
یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد برگهای آن دارای سه برگچه می‌باشد برگچه‌های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است.

اولین بار توسط مادهابرای تامین غذای اسب هایشان اهلی گردید.

یونجه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به مقدار بسیار زیاد کشت می شود .زنبور عسل گل یونجه را دوست درد واز آن شهد زیادی بدست می آورد و تبدیل به عسل می کند .



Wild Alfalfa Flowers


Wild Alfalfa Flowers
Medicago sativa



پرورش این گیاه در قدیم برای تهیه علوفه چهارپایان بوده ولی در حال حاضر بعلت دارا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی انسان نیز می رسد .




یونجه، گیاهی است با خواص فراوانی که در بیشتر کشورها به خصوص کشورهای آسیایی از این گیاه به عنوان تحریک کننده اشتها و درمان زخم معده استفاده می شود. در کشور هند از برگ یونجه برای درمان زخم معده، درد آرتریت روماتوئید و برطرف کردن احتباس آب استفاده می شود.

یونجه تازه در بسیاری از کشورها مانند چین و روسیه و آمریکا به مقدر زیاد بجای اسفناج مصرف می‌شود.یونجه دو برابر اسفناج آهن دارد بنابراین خون ساز است و برای کسانیکه به کم خونی مبتلا هستند مفید است.

مزاج یونجه  گرم است. البته تاره آن گرم و تر و خشک شده آن گرم و خشک است.


یونجه رابصورت تازه و یا جوانه آنها رابا سالاد میل کنید.













فواید یونجه:



برگ این گیاه سرشار از ویتامین های مورد نیاز بدن از جمله تمامی ویتامین B،A،D،EوK است.همچنین دارای آمیلاز که آنزیم مخصوص هضم مواد نشاسته‌ای است می‌باشد.

* سردردهای میگرنی را کاهش می دهد.

* به نوشته سایت «ehow»، میزان قلیایی بدن را افزایش می دهد.

* اختلال خودایمنی را درمان می کند.

* خون، کبد و روده را تصفیه می کند.

* از بروز سکته پیشگیری می کند.

* میزان قند خون را پایین می آورد.

* مصرف روزانه مخلوطی از آب یونجه، هویج و کاهو به مقدار مساوی به رشد مو کمک می کند. غنی از عنصرهای مفید برای رشد مو است و مانع از ریزش مو می شود.

* با پایین آوردن میزان کلسترول خون، در کاهش خطر بروز بیماری های قلبی نقش دارد.

* دم کرده آن با نعناع، برای سیستم گوارشی بسیار مفید است.ناراحتی های گوارشی مانند حالت تهوع، زخم معده و سوء هاضمه را برطرف می کند و اشتها را بهبود می دهد.

* مصرف منظم آن، سموم بدن را دفع می کند.

*با همه مزایایی که یونجه دارد در خوردن تازه آن نباید زیاده روی کرد زیرا بسیار نفاخ است.

عوارض جانبی:


What are the Side Effects of Alfalfa?

As with all herbal products, moderation is the key to avoiding adverse reactions. For example, excessive consumption of alfalfa may cause the breakdown of red blood cells, which is extremely serious.

Research has found that diets high in canavanine, an amino acid found in alfalfa, can aggravate the disease lupus. However, canavanine is usually only found in the seeds and sprouts of alfalfa but not in mature leaves. Thus, alfalfa tea and capsules made from leaves are not expected to contain canavanine. Nevertheless, it is recommended that alfalfa be avoided during pregnancy because of its potential canavanine content and hormonally active saponins. If you are pregnant, it is recommended that you avoid regular daily consumption of alfalfa or its supplements.


منابع:


خراسان - مورخ شنبه 1390/10/03 شماره انتشار 18013
ویکی پدیا
http://crop.blogsky.com/1386/08/21/post-86
http://www.homeremediesweb.com/alfalfa_health_benefits.php


مطالعه بیشتر:
http://www.pezeshkan.org/?p=18835

نوشته شده توسط زهره در 14:8 |  لینک ثابت   •