سه شنبه نوزدهم اردیبهشت 1391

نقش مروارید سفید در سبد غذایی خانوار




سلامت نیوز :  برنج حاوی مواد مغذی متعددی است که هر یک نقش ارزشمندی در سلامت مصرف کننده ایفا می‌نمایند.



برنج

دکتر احمد رضا درستی متخصص تغذیه و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌و‌گو با سینانیوز در این‌باره گفت:

«از بین این مواد، کلسیم، ‌فسفر، پتاسیم، منگنز، آهن، مس، روی، سلنیم و برخی دیگر از مواد معدنی را می‌توان نام برد که همگی به تندرستی انسان کمک می‌کنند. همچنین ویتامین‌هایی از قبیل "ویتامین "B1 یا "تیامین" ، ریبوفلاوین (B۲)، نیاسین (B۳)، اسید پانتوتنیک (B۶)، فولات و ویتامین E نیز به مقادیر متفاوت در برنج یافت می‌شوند که هر یک نقش ویژه‌ای در تامین نیازهای تغذیه‌ای انسان ایفا می‌کنند و عدم دریافت مقادیر کافی این ویتامین‌ها برای انسان خطرناک است.»

در ژاپن قدیم، مصرف برنج سفید شده (که تمام سبوس آن بطور کامل گرفته شده) به عنوان قوت غالب (که در ایران قدیم بیشتر اوقات نان بوده است)، مرسوم بود. از آنجا که سفید کردن برنج مقدار زیادی از ویتامین آن‌را از بین می‌برد، لذا بدلیل کمی دریافت تیامین (ویتامین B۱)، در مواردی مصرف کنندگان دچار بیماری خطرناک «بری بری» می‌شدند که از عوارض آن ضعف و فلج اندام‌ها بود که با پیشرفت بیماری به فلج تنفسی و مرگ منجر می‌گردید.

  «کمبود شدید ریبوفلاوین (B۲) نیز به زخم گوشه لب، قرمز و متورم شدن زبان و عوارض عصبی منجر می‌شود. کمبود نیاسین (B۳) به بروز بیماری خطرناک پلاگر منتهی می‌شود که با ۴ علامت شامل بیماری جلدی، اسهال، زوال عقل و مرگ خود را به نمایش می‌گذارد. کمبود فولات نیز با کاهش نرخ تولید سلول‌های جدید به سلامت فرد لطمه جدی وارد می‌کند.»
  «نقش ویتامین E در سلامت غشای سلول‌های بدن و جلوگیری از پیر و سرطانی شدن سلول‌ها کاملا روشن است. لازم به یادآوری است که جداسازی شلتوک (سبوس برنج) مقدار ویتامین‌های باقی مانده در برنج را به یک ششم کاهش می‌دهد. حال آبکش کردن این برنج (برای تهیه چلو)، منجر به کاهش ویتامین‌های برنج به حدود یک بیستم می‌گردد. به همین دلیل توصیه می‌شود از آبکش کردن برنج خودداری نموده و حتی الامکان آنرا دم پخت نمایند.»
درستی از با بیان اینکه برنج موجب ایجاد آلر‍ژی نمی‌شود، گفت: ‌«برنج با دارا بودن نشاسته‌ای که قابلیت هضم بالا دارد و همچنین بدلیل داشتن پروتئین‌های با ارزش تغذیه‌ای خوب و با قابلیت هضم و جذب بالا، نقش ارزشمندی در تامین نیازهای تغذیه‌ای دارد. همچنین به علت همین ویژگی‌ها توصیه می‌شود که برای تهیه غذای کودکانی که تازه مصرف غذای کمکی را شروع می‌کنند، از برنج استفاده شود.»


 تغذیه:نقش مروارید سفید در سبد غذایی خانوار::.

برنج منبع غنی کربوهیدرات های پیچیده و فاقد سدیم و کلسترول می باشد. برنج کالری کمی دارد و فاقد چربی می باشد. سه چهارم لیوان برنج، حدود 160 کالری انرژی دارد.


اگر چه برنج منبع غنی ‌ای از پروتئین به ‌شمار نمی ‌رود(5/2- 2 میلی ‌گرم پروتئین در هر فنجان برنج پخته)، ولی کیفیت پروتئینی آن از سایر غلات بالاتر می ‌باشد.

ارزش بیولوژیکی، معیاری برای سنجش کیفیت پروتئین است و بیان می کند که چه مقدار از نیتروژن موجود در پروتئین خورده شده، در بدن حفظ می ‌شود.

کامل ‌ترین پروتئین غذایی با چنین استانداری (ارزش بیولوژیکی برابر 100)، پروتئین تخم ‌مرغ  می ‌باشد که به‌ عنوان پروتئین مرجع توسط FAO* (سازمان جهانی خواربار و کشاورزی) در نظر گرفته شده است.

ارزش بیولوژیکی پروتئین برنج، 86 است. برای مثال، ارزش بیولوژیک پروتئین فیله‌ ی ماهی  90- 75 و پروتئین ذرت  40 می‌باشد.

پروتئین‌های که ارزش بیولوژیکی بالای 70 دارند، به ‌عنوان پروتئین‌هایی با کیفیت قابل قبول در نظر گرفته می‌ شوند.

تاریخچه برنج

تاریخچه برنج به هزاران سال قبل برمی گردد. در قدیم، مردم براین عقیده بودند که برنج هدیه و پاداشی از طرف خداوند می باشد. هنوز نیز در بعضی تمدن ها مردم براین باورند.

در دنیا حدود 7000 نوع مختلف برنج وجود دارد. کشورهای آسیایی حدود 90 درصد از برنج دنیا را تولید می کنند.

در همین زمینه:

فیبر چیست؟

نوشته شده توسط زهره در 13:0 |  لینک ثابت   • 

شنبه پانزدهم آبان 1389

عسل و فوايد شگفت انگيز آن




عسل و فوايد شگفت انگيز آن

سلامت نیوز: عسل جايگزيني طبيعي‌تر و سالم‌تر براي شكر است كه سالهاي زيادي در بسياري از نقاط دنيا در آشپزي و طبخ غذاها مورد استفاده قرار گرفته است.

به گزارش  ايسنا، عسل منبع فوق العاده‌اي از انرژي است و بعنوان خوردني كاهش دهنده علائم خستگي هم شناخته شده است.

متخصصان تغذيه مي‌گويند: عسل براي تقويت سطح ايمني بدن فوق العاده مفيد است. اين خوردني درمانگر و معجزه آسا همچنين داراي خواص آنتي اكسيداني و ضد باكتريال قابل توجهي است كه براي حفاظت از سيستم گوارشي مفيد هستند. بعلاوه مي‌توان از عسل براي درمان مشكلات و بيماريهاي معمول مثل سرماخوردگي و گلودرد استفاده كرد.
عسل سطح آنتي اكسيدان بين سلولي را افزايش مي‌دهد.

شبكه خبري تورنتونيوز در مقاله جديدي منتشر كرد: عسل حاوي قندهاي گلوكز و فروكتوز است و همچنين مقدار منيزيم، پتاسيم، كلسيم، آهن و فسفات را در بدن افزايش مي‌دهد. عسل سرشار از ويتامين B و C است.

متخصصان تاكيد مي‌كنند كه از خواص ضدباكتريايي عسل هم نبايد غافل شد. عسل نه تنها گلودرد را تسكين مي‌دهد بلكه هم چنين مي‌تواند باكتري‌هاي خاصي را كه سبب ايجاد عفونت مي‌شوند نابود سازد. در واقع اكثر موسيقي دانان و خوانندگان از تركيب عسل با آب ولرم براي نرم كردن گلو پيش از شروع برنامه‌هاي خود استفاده مي‌كنند.

عسل همچنين براي افرادي كه قصد كاهش وزن دارند، با ارزش و مفيد است. مصرف آب ليمو در تركيب با عسل به هنگام صبح مخلوطي كامل براي تقويت ميزان متابوليسم بدن است.

در همین رابطه:

>>
عسل وزیبائی (دوشنبه 10 آبان ماه سال 1389 توسط هاشم)
>>عسل مصون گر آثارالکترومغناطیسی تابش های رایانه برقوای جسمی

>>عسل وزیبائی

>>عسل باکنجدغذای شب امتحان

>>تغذیه طبع بلغمی(سردوتر)الویت غذائی اول آنها ؛عسل
نوشته شده توسط زهره در 14:24 |  لینک ثابت   • 

چهارشنبه دوازدهم آبان 1389

مصرف چقدر شیرینی در روز مجاز است؟

مصرف چقدر شیرینی در روز مجاز است؟

مصرف چقدر شیرینی در روز مجاز است؟
تغذیه > شیرینی‌ها  - همشهری آنلاین:
شما هم حتما به این نکته رسیده‌اید که خودداری از خوردن شکلات و شیرینی‌های اغوا کننده برای همیشه تقریبا غیرممکن است و علاوه بر اینها در نوشیدنی‌ها و غذاهای فرآوری شده هم قند نهفته وجود دارد که می‌تواند به رژیم غذایی شما نفوذ کند.

به گزارش ایسنا، علاوه بر اینها قند به شما انرژی و لذت می‌دهد اما چقدر شیرینی کافی است؟ متخصصان تاکید می‌کنند تنها زمانی می‌توانید میزان مجاز مصرف قند را کنترل کنید که از محتوای قند موجود در مواد غذایی مطلع باشید و در غیر این صورت مقادیر زیادی قند دریافت خواهید کرد و سلامت خود را به خطر خواهید انداخت.

قندها در اشکال مختلف در تمام خوردنی‌ها و آشامیدنی‌هایی که اطراف ما هستند، وجود دارند. این خوردنی‌ها، منابع کالری هستند اما کالری زیاد در بدن، چاقی را به دنبال دارد که مادر امراض و فاکتور اصلی دیابت و بیماری‌های قلبی است.البته این مورد برای افرادی که از نظر جسمی فعالیت زیادی دارند و کالری زیادی می‌سوزانند، جای نگرانی وجود ندارد.

طبق استاندارد سازمان جهانی بهداشت، حداکثر مصرف روزانه قند برای هر فرد عادی 12 قاشق چایخوری در 2200 کالری رژیم غذایی است که 9 درصد کل کالری روزانه را شامل می‌شود.

به گزارش شبکه خبری تورنتو نیوز، متخصصان تغذیه در یک مقاله جدید تاکید کردند: قند به طور طبیعی در غذاها به ویژه در میوه‌های تازه موجود است و بنابراین نیازی به قند اضافی در رژیم غذایی نخواهید داشت.[نکته بهداشتی روز: مصرف قندتان را کاهش دهید]

انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند که برای زنان مصرف قند اضافی نباید بیش از شش قاشق چایخوری در روز باشد و برای مردان مقدار مجاز 9 قاشق چایخوری در روز است. بنابراین وقتی غذاها و خوردنی‌های بسته بندی را برای خرید از قفسه فروشگاه برمی‌دارید اول برچسب مواد تشکیل دهنده آن را به دقت مطالعه کنید و به دنبال کربوهیدراتها و اسامی باشید که به حروف "ose" و "ol" ختم می‌شوند چون نشان دهنده قندهای گلوکز، فروکتوز، دکستروز، مالتوز، ساکاروز، لاکتوز، مانیتول و سوربیتول هستند و اینها انواع مختلف قندها هستند.

 شربت ذرت و فروکتوز هم جزو شیرین کننده‌های افزودنی به نوشیدنی‌ها هستند. علاوه بر آن، عسل و قند قهوه‌ای هم به بدن شما کالری اضافه می‌کند.

به گفته کارشناسان بهداشتی، 2 تا 10 میلی گرم قند اضافی در هر 100 گرم غذا مقدار متعادلی برای مصرف قند است و هر هفت گرم قند معادل یک قاشق غذاخوری شکر است.

در همین زمینه:

پی نوشت:

ضمن تشکر فراوان از  استاد گرامی مدیر  وبلاگ زیتون,نظر ارزشمندایشان در مورد این مطلب:

"هیدروکربات ها 55درصدغذای روزانه باید باشند که متاسفانه امروزه مرغ که پروتئین است جای انهاراگرفته است و15درصدغذای روزانه باید پروتئین باشد
هیدروکرباتهاسوخت مغزهستندروغن سوخت قلب است
رسول الله فرموده درخانه ای که خرمانباشد اهلش گرسنه اند
پس باید خرماوعسل ومویزخوردوارده عسل وگردکاکائو رامخلوط کرد وبعنوان شکلات وشکلات صبحانه خورد نان برنجی خیلی خوبه
البته موادنشاسته ای هم جزوهیدروکرباتهاهستندکه غلات لازمه زندگی روزانه است کاش سبوس دارمیشدند
درخصوص دیابت دقیقا100سال قبل نروژ الک اردراممنوع کرد بیمار دیابت وفشارخون وقلبی بطورچشم گیرکاهش یافت (کتاب اسلام پزشک بی دارو)"
نوشته شده توسط زهره در 10:50 |  لینک ثابت   • 

چهارشنبه دوازدهم آبان 1389

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده و ابتلا به دیابت نوع2

کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده و ابتلا به دیابت نوع 2

سلامت > تحقیقات  - گروه دانش و سلامت - سمیه شرافتی:
محققان به تازگی دریافته‌اند که غذاهای نشاسته‌دار از قبیل برنج سفید و نان، احتمال ابتلا به بیماری دیابت را در زنان سیاه‌پوست و زنان چینی افزایش می‌دهد اما اضافه کردن بعضی از حبوبات سالم به رژیم غذایی می‌تواند این خطر را کاملا معکوس کند.

با این‌حال، یافته‌های محققان نشان‌دهنده این است که خطر دیابت در زنان سیاه‌پوستی هم که کربوهیدرات‌های تصفیه شده خوراکی مصرف می‌کنند، رو به افزایش است. همچنین مطالعات حاکی از آن است که زنانی که مقدار زیادی فیبر مصرف می‌کنند، از نظر ابتلا به دیابت در معرض خطر کمتری هستند.

محققان دانشگاه بوستون بیش از 40‌هزار زن سیاه‌پوست آمریکایی را در سال‌1995 مورد مطالعه قرار دادند و بعد از 8‌سال، 1938نفر از این زنان به دیابت نوع 2 مبتلا شده بودند. طی این مدت، معلوم شد این زنان بیشتر غذاهایی را مصرف می‌کردند که خطر ابتلا به دیابت را در آنها افزایش می‌داد اما کسانی که بیشتر غذاهای فیبردار از قبیل غلات سالم مصرف کرده بودند، در معرض خطر کمتری قرار داشتند.

 محققان از این مطالعه نتیجه گرفتند که زنان می‌توانند با استفاده از غذاهای با فیبر بالا خطر ابتلا به دیابت را در خود کاهش دهند. با این حال در این مطالعه کارشناسان دریافتند زنانی که در روز 9/5 گرم فیبر مصرف کرده بودند، خطر ابتلا به دیابت در آنها نسبت به زنان دیگر 18درصد کاهش یافته بود.

کارشناسان معتقدند که گنجاندن منابع فیبر در رژیم غذایی نسبتا آسان است. یک تغییر ساده در رژیم غذایی از نان سفید به نان سبوس‌دار یا جانشین کردن یک فنجان سبوس گندم یا جو به جای برنج، فرد را از یک طبقه‌بندی غذایی با فیبر پایین به یک طبقه معتدل غذایی هدایت می‌کند؛ البته با کاهش 10‌درصدی احتمال ابتلا به دیابت. البته چنین غذاهای سالمی به‌علت وجود منیزیم می‌توانند احتمال ابتلا به فشار خون را نیز کاهش دهند.

اما در مطالعات بعدی، محققان  64 هزار زن چینی را برای مدت 5‌سال مورد مطالعه قرار داده و به‌طور مرتب رژیم غذایی‌ و دیگر عاداتشان را مورد بررسی قرار دادند. طی این مطالعه 1608 زن چینی به دیابت مبتلا شدند.

در این مطالعه زنانی که کربوهیدرات‌های بیشتری را از قبیل برنج مصرف کرده‌ بودند، بیشترین تعداد مبتلایان به دیابت را تشکیل می‌دادند به‌طوری که خطر ابتلا به این بیماری در آنها 28‌درصد نسبت به زنانی که بیشتر نان مصرف کرده‌بودند، افزایش یافته بود.

این طور که مشخص است، در رژیم غذایی قسمت عمده‌ای از جمعیت جهان، برنج و کربوهیدرات‌ها را می‌توان دید. با این حال این اطلاعات نشان می‌دهند که در آینده کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در میان مردم جهان افزایش خواهند داد.
نوشته شده توسط زهره در 10:31 |  لینک ثابت   • 

سه شنبه نوزدهم مرداد 1389

اهمیت هیدرات های کرین

هیدرات های کربن:

high-carbohydrate-foods

هیدرات های کربن در غذا به صورت قند و نشاسته و یا سلولز یا فت می شود.


هیدرات های کربن  از لحاظ ساختار به سه گروه تقسیم می‌شوند.

گروه منوساکاریدهایا قندهای ساده:

منوساکاریدها قندهایی ساده هستند که بر اثر هیدرولیز اسیدی به واحدهای ساده‌تر تفکیک نمی‌شوند.


1-گلوکز:  فراوانترین قند موجود در طبیعت می‌باشد و در حیوانات یکی از اجزای سازنده خون است. .

2-دکستروز ، قند انگور و قند خون  در آب‌نبات‌سازی تجاری بکار می‌رود، غالبا در مواردی که برای حفظ حیات منبع انرژی سریع مورد نیاز باشد.

3-  فروکتوز ، منوساکاریدی است که در بسیاری از میوه‌ها وعسل و همچنین در قند معمولی یافت می‌شود.

4-مانوز:در صمغ گیاهانی مانند شیرخشت-گز انگبین و ترنجبین پیدا می شود.

5-سوربوز: در مرکبات وجود دارد.

6-گالاکتوز :قند موجود در شیر می باشد.

گلوکز و فروکتوز مستقیما قابل جذب و هضم می‌باشند.


گروه الیگوساکاریدهایا قندهای دوتایی:

متداولترین الیگوساکاریدها ، دی‌ساکاریدها هستند که دو منومر قند ساده در مولکول دارند. نمونه آنها سه قند دی‌ساکارید زیر است که مورد استفاده فراوان دارند و پس از هیدرولیز ، قابل جذب و هضم می‌باشند.

-1-ساکارزقند نیشکر یا چغندر قند ) که مرکب از یک منومر گلوکز و یک منومر فروکتوز است.

  • 2-مالتوز (قند نشاسته) که مرکب از دو منومر گلوکز است.
  • 3-لاکتوز (از شیر) که مرکب از یک منومر گلوکز و یک منومر گالاکتوز است.

ساکارز با درجه خلوص زیاد به مقدار بسیار زیاد (بیشتر از 80 میلیون تن در سال) تولید می‌گردد.

این قند که در اصل در هند و ایران تولید می‌شد، امروزه در جهان به عنوان ماده شیرین کننده مصرف می‌شود. در حدود 40 در صد ساکارز جهان از چغندر و 60 درصد از نیشکر بدست می‌آید.

ساکاروز ارزش کالریک زیادی دارد و برای تهیه کمپوت میوه ، مربا و ژله نیز بکار می‌رود.

گروه پلی‌ساکاریدهایا قند های مرکب:

فراوانترین پلی‌ساکاریدهای موجود در طبیعت نشاسته ، گلیکوژن و سلولز هستند.

معمولیترین منوساکاریدی که برای ساختن پلی‌ساکاریدها بکار رفته ، گلوکز است.


نشاسته

نشاسته گیاهی ، بصورت دانه‌هایی یافت می‌شود که پوشش پروتئینی دارند.

هرگاه این دانه‌ها بر اثر گرما خرد شوند، از آنها نشاسته‌ای به نام آمیلوز بدست می‌آید که در آب داغ حل می‌شود و همچنین نشاسته‌ای بدست می‌آید که در آب حل نمی‌شود و آن را آمیلو پکتینی می‌گویند.


  • آمیلو پکتین :  از هیدرولیز کامل آمیلو پکتین ، D- گلوکز حاصل می‌شود
  •  و از هیدرولیز جزئی آن مخلوطی تولید می‌شود که آنرا دکسترین می‌نامند.
  • دکسترین به عنوان مواد افزاینده به غذاها و به عنوان ماده لعابدار ، چسب و مواد پایانی برای کاغذ و الیاف مصرف می‌شود.

نشاسته در نان و محصولاتی که از آرد تولید می شود و در مغز دانه ها و در باقلاها -لوبیا ها

و سیب زمینی یافت می شود.

نشاسته در بدن تبدیل به قند می شود.

سلولز(فیبر)

سلولز فراوانترین پلی‌ساکارید در طبیعت است.

تفاوت ساختار ظریف میان نشاسته و سلولز ، موجب تفاوت میان گوارش آن دو می‌شود.

انسان و حیوانات گوشتخوار ، آنزیمهای لازم برای هیدرولیز سلولز را ندارند.

سلولز در سبزی ها - میوه ها و نیم دانه هایی که پوسته خارجی دانه(سبوس) در آن زیاد باشد

موجود است.

وجود آن در غذا لازم است  چون باعث می شود توده غذا در روده ها حرکت کند.


-----------------------------

هیدرات های کربن چه اهمیتی دارند؟

قندها از لحاظ اهمیتی که دارند به دو گروه اصلی تقسیم می شوند:

قند های چپ گرا-این قند ها نوری را که به آن ها بتابد را به سمت چپ منحرف می کنند.

قند های چپ گرا ارزش غذایی بالایی دارند.زیرا این قندها در ساختمان اسید های آمینه

به کار می رود و قبلن اهمیت اسید های آمینه را بر شمردیم.

عسل خوب که بهترین قند چپ گرا ست را می توانیم با روش تاباندن نور تشخیص دهیم.

عسل در ساختن زنجیره ی DNAنقش مهمی دارد.


قندهای راست گرا قندهایی هستند که اگر نوری به آن ها تابیده شود

نور را به سمت راست خود منحرف می سازند.

قند و شکری که مردم روزمره از آن استفاده می کنن از این نوع قند است.

این نوع قندها کالری زیادی تولید می کنند

ولی بدن انسان را به تدریج فرسوده و پیر می کنند.

چون کبد برای این که آن ها را به مونو ساکارید تبدیل کند فشار زیادی را تحمل می کند.

منابع:

دانشنامه رشد

کتاب تغذیه اطفال .ترجمه احمد سلامت

کتاب پانزده روز تا سلامتی.جمشید خدادادی.دفتر پژوهش و نشر سهروردی

www.suhrawardipub.ir

------------------


فوائد کربو هیدرات های خوب :

تامین انرژی

-حفظ سلامت و عملکرد مناسب ارگان ها 

-بالا بردن قدرت و سرعت  تفکر

داشتن ظاهری جذاب

رسیدن ریز مغذی ها ی لازم به بدن

رسیدن فیبر به بدن

 از دست دادن وزن اضافی

حفظ قند خون در سطح مناسب

کاهش کلسترول

 پیشگیری یا مدیریت دیابت نوع 2

پیشگیری یا مدیریت بیماری های قلبی -عروقی

منابع هیدرات های کربن خوب شامل:

_دانه ها ی کامل (گندم و جوی کامل-برنج قهوه ای...)

Wheat Kernel

(دانه های کامل (whole grains) کدامند؟

دانه غلات از 3 قسمت آندوسپرم(endosperm)، گیاهک و یا رویان(germ) و سبوس(bran) تشکیل یافته است. گیاهک سرشار از پروتئین، چربی، آنتی اکسیدان و ویتامینهای گروه B و E میباشد.

آندوسپرم که در حدود 83-87 درصد وزن دانه غلات را تشکیل میدهد و حاوی مواد نشاسته ای و پروتئین میباشد.

سبوس که پوسته خارجی  را تشکیل میدهد، حاوی فیبر، ویتامینهای گروه B و مواد معدنی میباشد. 

میلیون ها سال بشر از دانه ی کامل استفاده می کرد.

اما از قرن 19 با روند صنعتی شدن پوسته و گیاهک را از دانه جدا کرد.

در دانه های کامل و یا تصفیه نشده سبوس و گیاهک دانه ها نیز حفظ میگردد.

اما در دانه های تصفیه شده سبوس و گاهی اوقات گیاهک طی فرایند سبوس گیری از دانه غلات جدا میگرند. بنابراین دانه های تصفیه شده تنها دارای آندوسپرم میباشند. علت سبوس گیری و تصفیه دانه ها افزایش ماندگاری غلات میباشد.و بشر برای به دست آوردن دانه صنعتی  بهای گران قیمت سلامتی را می پردازد.)

_حبوبات( نخود-لوبیا ها-باقلای خشک پخته شده و دیگر بنشن ها)


_نان گندم کامل


_میوه ها (مخصوصن میوه های ریز و خام ودر حد امکان با پوست:خرما- سیب-زردآلو-توت-آلبالو-انجیر-

پرتقال - هلو - طالبی - آناناس-آلو-گوجه-آلو خشک-ریواس...)

_سبزیجات( مخصوصن خام:مارچوبه-بروکلی- کلم بروکسل-هویج-کلم-گل کلم-کرفس-ذرت-

بامیه-پیاز -سیب زمینی-اسفناج-گوجه فرنگی- ریواس...)

_آجیل ها


نکات:انتخاب این غذا ها بر اساس نوع طبع و مزاج آن ها صورت بگیرد.

در مورد این که پاستاها جزو هیدرات های کربن خوب هستند یا خیر نظر واحدی وجود ندارد

اما در صورت مصرف پاستا حتمن از نوع آرد کامل باشد.


هیدرات های کربن بد شامل:

مرباها

دانه های پروسه شده نظیر برنج سفید-نان و پاستا با آرد سفید

کیک ها و بیسکویت ها می باشند.

مضرات هیدرات های کربن بد:

استفاده ی زیاد از این محصولات ریسک بیماری هایی مانند

آلزایمر - دیابت -آرتریت ها- سکته ها و بیماری های قلبی را بالا می برد.


منابع:

سایت مردمان

ترجمه از اینترنت(+)

کتاب برنامه ریزی و مدیریت خانواده.مهندس فیروزه خرمشاهی

---------------------------------------------------------------------

پی نوشت:

>> طرز تهیه جوانه با "آشپزی رنگین"

>>کیک با آرد گندم سبوس دار(بسبوسه)در وبلاگ"آشپزی-گلدوزی-هنری"

>>فتوچینی آلفردو با مرغ و قارچ در" ژورنال غذای لادن"

نوشته شده توسط زهره در 19:8 |  لینک ثابت   • 

یکشنبه چهاردهم تیر 1388

آرد

آرد مهم ترین پودر خوراکی دنیا



آردگندم

این آرد حاصل از آسیاب کردن قسمت میانی گندم است.

اساسا آرد بر دو نوع است:

1-آرد سفید که از مغز گندم به دست می آید

2-آرد غیر سفید بر حسب این که چه مقدار و چه لایه هایی از پوست گندم در آن باشد

به چند درجه تقسیم می شود.


آرد نول

آردی که تنها از مغز دانه یا آندوسپرم تهیه می شود

به نام آرد نول یا 405 یا آرد سه صفر شناخته می شود.

این آرد برای تهیه کیک و شیرینی مناسب است.

آردی که از قسمت وسیع تری از آندوسپرم تهیه می شود به نام آرد 550 شناخته می شود.

این آرد برای پخت نان های فانتزی مناسب است.

آرد کامل آندوسپرم  آردی نسبتا روشن با سبوس کم که به آرد ستاره معروف است

و برای تهیه نان های تیره و نان تافتون مناسب است.


آرد اروپایی

آردی که از تمام قسمت های دانه به غیر از جوانه آن تهیه می شود

و این آرد برای تهیه نان های تیره اروپایی و نان سنگک مناسب است.


آرد کامل


آردی که از تمام قسمت های دانه تهیه شده باشد.

این نوع آرد را بیش تر از4 هفته نمی توان نگهداری کرد زیرا

به علت فعالیت آنزیماتیک جوانه طعم و بوی آن نا مطلوب می گردد.


آرد سبوس دار

این آرد از گندم کامل تهیه می شود که به آرد اصیل معروف است.


نان:

در نان پروتئین - نشاسته و چربی وجود دارد.

دانه های گندم سفت پروتئین بیشتری دارند


منبع: ماهنامه ساناز و سانیا (شماره 10) وتغذیه اطفال.چکیده

----------------------------------

>> برانیز شکلاتی:رایحه آشپزی

>>پاستای میگو با سس پستو :یواش فود


نوشته شده توسط زهره در 18:20 |  لینک ثابت   • 

شنبه پنجم اردیبهشت 1388

فیبر چیست؟

فیبر چیست؟


فیبر ماده غذایی است که غیر قابل هضم بوده و در پوسته گیاهان وجود دارد.

فیبر نوعی کربو هیدرا ت است که عمل گوارش را تسهیل می کند.

فیبر باعث می شود غذا بیشتر جویده شود و سرعت غذا خوردن کاهش یابد.

فیبر باعث لذیذ تر شدن غذا می شود.

فیبر با تاثیری که روی کندی گوارش می گذارد باعث می شود شکر غذا دیرتر وارد خون شود.


 

غذا های حاوی فیبر:

نان گندم کامل

غلات و حبوبات

میوه ها

سبزیجات

آجیل ها


رژیم حاوی فیبر زیاد باید همراه با نوشیدن 8 لیوان آب باشد.

***********

اضافه شد:(17 مهر 88)

غذاهایی که فیبر بالایی دارند سرشاراز مواد مغذی هستند و کالری کمتری هم دارند.

یعنی ترکیبی فوق العاده از مواد مغذی که درعین حال باعث کاهش وزن نیز می شود.

. فیبر،هورمونهای کنترل کننده ی اشتها را آزاد می کند تا به کاهش وزن کمک کنند.

علاوه بر آن،هر دو نوع فیبر محلول و غیر محلول به کنترل قند خون کمک می کنند.

نوع محلول آن در آب حل می شود و در طول هضم غذا مانند یک ژله ضخیم باقی می ماند که می تواند باعث جذب کند کربوهیدرات و گلوکز در روده بشود .

نوع غیر محلول آن غیر قابل حل در آب است . به صورت جامد باقی می ماند و در طول هضم غذا سریع حرکت می کند بنابراین روده فرصت کمی برای جذب کربوهیدرات دارد و قند خون ثابت می ماند.


 منابع غذایی فیبر :
نان و غلات سبوس دار،برنج سبوس دار،آرد و سبوس جو دو سر ، سیب ، گلابی ، مرکبات ، هویج ، لوبیا و کنگر فرنگی .

منبع:سیمرغ ..با تلخیص

*******************************************************************************

نوشته شده توسط زهره در 15:28 |  لینک ثابت   •