سه شنبه ششم تیر 1391

9 دلیل برای خوردن نخود فرنگی


سلامت نیوز :

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ نخود فرنگی از زمان ‏های قدیم مانند خیلی از سبزیجات برای پخت و پز به کار می رفت.


خواص نخود فرنگی



این گیاه معمولاً در فصول سرد سال یعنی از شروع زمستان تا اوایل تابستان زراعت و کشت می ‏شود.

صرف نظر از این که نخودفرنگی غنی از پروتئین می ‏باشد، مقدار زیادی ویتامین و املاح نیز در آن یافت می ‏شود. از این رو این گیاه دارای فواید تغذیه‏ ای بی ‏شماری می ‏باشد.
 
فواید تغذیه‏ ای و سلامتی نخودفرنگی

نخود فرنگی

نخودفرنگی منبع بسیار خوبی از ویتامین‏های B9, B1, C, k و همچنین منیزیم و فیبر غذایی می‏باشد.


مواد موجود در 100 گرم نخود فرنگی
 
ویتامین K41.40 میکروگرم
منگنز0.84 میلی گرم
ویتامین C 22.72 میلی گرم
فیبر8.80 گرم
ویتامین B1  0.41 میلی گرم
فولات101.28   میکروگرم
ویتامین A955.20 واحد
تریپتوفان0.06 گرم
فسفر187.20 میلی گرم
ویتامین B60.23 میلی گرم
منیزیم62.40 میلی گرم
ویتامین B20.24 میلی گرم
مس0.28 میلی گرم
آهن2.46   میلی گرم
سرب1.90 میلی‌گرم
پتاسیم433.60 میلی گرم



 





1- از آنجایی که این ماده غذایی کالری کمی دارد، مصرف آن برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مناسب است.


2- نخودفرنگی غنی از فیبرهای غذایی است، به همین دلیل برای کسانی که از یبوست رنج می‏برند، مفید است.
3-مطالعات نشان داده است که مصرف نخود‏فرنگی برای افرادی که دارای کلسترول خون بالایی هستند، سودمند می‏باشد.
4- وجود مقادیر زیادی ویتامین C و آهن در نخودفرنگی موجب شده است که این ماده غذایی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و برای کم خونی فقر آهن مناسب باشد.


5-نخود فرنگی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C و همچنین آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین محسوب می‌شود که از بیماری آب مروارید و بیماری‌های چشمی دیگر پیشگیری می‌کنند. لوتئین (رنگدانه گیاهی) موجود در نخودفرنگی به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند دژنراسیون ماکولار وابسته به سن (AMD) و کاتاراکت (آب مروارید) کمک می ‏کند.

6- نخود فرنگی موجب می ‏شود که قند خون به آرامی در خون جریان یابد، از این رو می تواند سطح انرژی را در بدن ثابت نگه دارد.
7-نخودفرنگی به عنوان یک پشتیبان برای تولید انرژی، عملکرد سیستم عصبی و متابولیسم کربوهیدرات‏ها شناخته شده است.

8-نخود‌فرنگی حاوی موادی است که برای سلامت استخوان مناسب می‌باشند. آنها منبعی غنی از ویتامین K1 هستند که استئوکلسین(Osteocalcin) که اصلیترین پروتئین در استخوان است را فعال می‌سازد. استئوکلسین مولکولهای کلسیم درون استخوان را جذب می‌نماید. بنابراین بدون ویتامین K1 به اندازه کافی،‌ میزان استئوکلسین کافی نمی‌باشد و معدنی‌شدن استخوان صورت نمی‌گیرد.


9- فولیک اسید و ویتامین B6 موجود در نخودفرنگی برای ارتقای سلامت قلب و عروق افراد بسیار نافع است.

 این دو ویتامین در کاهش ساخت هموسستئین که مولکول خطرناکی است کمک می‌کنند.

هموسستئین رگهای خونی را تخریب می‌کند و باعث گرفتگی رگها می‌گردد. بنابراین فولیک اسید و ویتامینB6 در نخود فرنگی از سلامت سیستم قلبی ـ عروقی حفاظت می‌کنند.



*راه‏هایی برای افزودن نخودفرنگی به برنامه غذایی:
 نخود فرنگی منجمد
نخود‏فرنگی را هم می‏توان به صورت تازه مصرف کرد و هم می ‏توان آن ‏را به صورت فریز شده و یا کنسرو شده نگهداری نمود.
نخودفرنگی‏های فریز شده بر کنسرو نخودفرنگی ارجحیت دارند، زیرا طعم‏شان را از دست نداده‏اند و نمک (سدیم) کمتری دارند.
- نخودفرنگی‏ تازه را درون سالاد سبزیجات بریزید.
- نخودفرنگی‏ را خیلی کم با کمی قارچ در روغن تفت دهید.
- نخودفرنگی را می توانید به صورت خورش نخودفرنگی با مرغ بپزید که بسیار خوشمزه خواهد شد.
- نخود فرنگی را می توانید به عنوان تزئین کننده غذاهای مختلف نیز به کار برید.



چگونگی انتخاب و نگهداری از نخود فرنگی

سعی کنید نخود فرنگی انتخابی شما، ‌لطیف، مخملی و سفت باشد. رنگ آنها باید سبز و شفاف باشد. از خرید نخود فرنگیهایی که رنگ سبز آنها تیره و یا خیلی روشن باشد و یا زرد رنگ با نقطه‌هایی خاکستری رنگ باشد خودداری نمایید. همچنین نخود فرنگیهایی را که پف کرده،‌ آبکی و کپک زده هستند را نیز خریداری ننمایید.

بهتر است نخود فرنگیها را در فصل مناسب آنها تهیه و مصرف کنید و اگر نمی‌توانید باید آنها را سریع فریز کنید. نخود فرنگی را شسته نشده و خارج از غلاف را درون کیسه بریزید و در فریزر نگه دارید،‌در این حالت نخود فرنگی چندین روز می‌تواند در فریزر بماند.


احتیاط:


نخودفرنگی‏ها به طور طبیعی حاوی موادی به نام پورین هستند. پورین‏ها به طور معمول در بدن انسان و حیوانات و گیاهان یافت می‏شوند. دریافت زیاد این ماده در برخی افراد، مشکلاتی را به ‏وجود آورد.

از آنجایی که پورین می‏تواند به اسید اوریک تبدیل شود، تجمع زیاد پورین در بدن می‏تواند به انباشته شدن زیاد اسید اوریک منجر شود.

کسانی که بیماری نقرس دارند و افرادی که کلیه های شان سنگ‏های اسیداوریکی می‏سازد، به دریافت زیاد پورین حساس هستند. به همین دلیل اشخاص مبتلا به مشکلات کلیوی و نقرس باید از غذاهایی که حاوی مقدار زیادی پورین هستند مانند نخودفرنگی، پرهیز نمایند.


تبیان -سلامت نیوز-سیمرغ

پ.ن:

دوستان عزیز با پوزش فراوان مدتی کوتاه وبلاگ به روز نمی شود.

شاد و تندرست باشید.



نوشته شده توسط زهره در 14:59 |  لینک ثابت   • 

شنبه بیستم خرداد 1391

کلم قرمز

 خواص کلم قرمز

جدا از اهمیت کلم قرمز به عنوان ماده اصلی سالاد، این گیاه به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدان در سلامت پوست بسیار مفید است.

به گزارش سرویس «سلامت» ایسنا، کلم قرمز منبع غنی از ویتامین C و ویتامین k است و رنگ قرمز آن موجب می‌شود تا نسبت به کلم سبز اثرات درمانی بیشتری داشته باشند.

مطالعات انجام شده در مورد خواص این گیاه نشان می‌دهد که «آنتوسیانین» موجود در آن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مفرط قلبی- عروقی و دیابت  را کاهش دهد. همچنین مصرف این گیاه به دلیل ترکیب آنتی اکسیدان‌های موجود در آن به شفافیت و لطافت پوست کمک شایانی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، برای نگه داشتن کلم قرمز آن را داخل کیسه پلاستیکی نگه دارید و داخل یخچال قرار دهید که این کار می‌تواند این گیاه را مدت دو هفته تازه نگه دارد.


نوشته شده توسط زهره در 22:0 |  لینک ثابت   • 

پنجشنبه هفدهم فروردین 1391

تغذیه بهاری(1)-سبزیجات بهاری

  • Spring banner graphic

     بیشتر کارشناسان طب سنتی فصل بهار را معتدل‌ترین فصل‌ها می‌دانند؛ هم از نظر سرما و گرما و هم از نظر خشکی و تری.
  • بهار فصل پاکسازی و رویش است.

Cartoon Landscape Clip Art
 
آغاز بهار، زمان اعتدال بهاری است هنگامی که روز ر با شب  برابر است. برای 6 ماه آینده، خورشید و یانگ اصل حاکم بر زندگی ما خواهد شد. بهار یک آغاز جدید است.  همانند طبیعت، ما نیز خوب است در این فصل شکوفا شویم ,این فصل زمانی است برای رشد جدید در زندگی ما، رشد روابط و کارمان.


.
five elements


عناصر پنج گانه باستانی

. Wood repseents growth and development


در سیستم چینی از پنج عنصر (پنج مرحله)، عنصر فصل بهار ,چوب است ، که  با کیسه صفرا و کبد در ارتباط است.
عنصر چوب اشاره به زندگی و اشخاص در حال رشد است: درختان، گیاهان و بدن انسان .
رنگ این عنصر نیز سبز است که اشاره ای است به رنگ  گیاهان جوان.
لینک مربوط:
>>عنصر چوب ، بدن و زندگی



Tulips

سلامتی کبد، سلامتی جسم و روح


کبد سالم، یک جریا ن صاف و آرامش بخشی از چی (نیروی زندگی) را در  بدن و ذهن ایجاد می کند. زمانی که در کبد هماهنگی است استرس یا تنش وجود ندارد. افراد مبتلا به کبد سالم آرام هستند، آنها  به طور طبیعی و موثر می توانند رهبری و تصمیم گیری کنند.

یکی از اولین نشانه های  ناهماهنگی کبد مشکل عاطفی سرخوردگی، خشم، خشونت، تکبر و حسادت  است.


 
پرخوری می تواند منجر به به کبد پرکار و  بزرگ شود. خوردن بیش از حد از هر غذا -به ویژه الکل، مواد شیمیایی، مواد مخدر، روغن و گوشت سرخ شده به کبد آسیب وارد می کند.
بهار به ما  فرصتی  می دهد تا با  آگاهی بیشتر به بدن مان و مهمترین منبع انرژی مان "غذا"نگاه کنیم.

الگوهای تغذیه غلط را دور بیاندازیم و شیوه زندگی سالم را در پیش بگیریم.

عملکرد کبدرا البته می توان اصلاح کرد و حتی می توان کبد آسیب دیده را دوباره باز سازی کرد . اگر شما با کبدتان همکاری کنید تا کارش را به درستی انجام دهد، تاثیر آن را در جسم و روح خود به خوبی مشاهده خواهید کرد.

چیزی که به آن نیاز دارید یک برنامه غذایی جدید و پاکسازی کننده کبد است؛رژیمی که تمام اندام های بدن مثل پانکراس، کلیه ها ،روده ها و معده را قادر به همکاری و عملکرد درست می کند. در این حالت کبد شما هرگز توسط مواد سمی از کار نمی افتد و اگر کبد شما با غذاهای سالم سر و کار داشته باشد ،بدنتان هماهنگی خود را به دست می آورد.


 http://pezeshkanemrooz.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1542&Itemid=29
    


مواد غذایی توصیه شده برای بهار


 تنفس عمیق، خوب جویدن ، خوردن تنها آنچه شما نیاز دارید و وقت کافی برای هضم مواد غذایی برای حفظ سلامتی مفید است.


رژیم غذایی بهار باید سبکترین رژیم سال باشدو حاوی غذاهایی که تاکید بر کیفیت یانگ دارد مانند گیاهان، سبزی های تازه، جوانه گندم و جوانه غلات دیگر باشد:

  •     میوه های تازه مانند مرکبات-انگور -توت فرنگی و خرما

مرکبات و توت فرنگی  که حاوی ویتامین ث می‌باشند,خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند و به کاهش تخریب ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک می‌نمایند، بنابراین برای تقویت و پاک‌سازی کبد مفیدند.

  •   مصرف  سبزیجات تازه از قبیل کلم، هویج، کرفس، سیب زمینی، کدو تنبل، برگ تربچه، قارچ، لوبیا، سیب زمینی شیرین، کاهو، پیاز، چغندر، چغندر جوان، برگ چغندر، خیار،، کدو مسما، ​​سیب زمینی است.
  • حبوبات

 

  •   مصرف  آجیل و دانه ها مانند دانه کنجد و روغن دانه کنجد ، دانه آفتابگردان و  بادام، شاه بلوط، و گردو 
  • روغن زیتون

روغن مایع زیتون ، براى اشخاصى که از کبد مى نالند، داروى شفابخش ممتازى است.

http://www.pezeshkan.org/?p=12601


  •     بهار بهترین زمان برای پاکسازی  است،

    محدود کردن غذاهای شور مانند سس سویا، گوشت غنی از سدیم و اجتناب از غذاهای سنگین، که کبد را مسدود می کنند ضروری است.




  • داشتن تغذیه سالم در بهار بسیار آسان است ,چه را که بهارفصل رشد است.در این فصل بسیاری از سبزیجات سبز رنگ به رنگ بهار می رویند که  که از سالم ترین و خوش طعم ترین غذا ها هستند.میوه ها و سبزیجات هنگامی که در فصل خود مصرف شوند ,در اوج کیفیت خود هستند.


 سبزی ها  غنی از ویتامین های ضروری، مواد معدنی  و فیبر هستند و به تناسب اندام کمک می کنند.
    
سبزهایی  که کلسیم بالا  دارند به حفظ استخوانهای محکم و پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کنند .

http://www.novindiet.com/Article.aspx?article=622

سبزیجات بهاری:
  • نخودفرنگی

مزاج:سرد و تر

آشنایی با خواص نخودفرنگی


نخود فرنگی منبعی خوب از ویتامین B1، B6، B2 و B3 است که همه این ویتامین‌ها برای سوخت و ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری هستند.

نخود فرنگی، منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلول‌های خونی‌ است که کمبود آنها باعث کم‌خونی،‌خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن می‌گردد. نخود فرنگی همچنین منبعی از ویتامین C است که بسیاری از سلول‌های تولید کننده انرژی را از تخریب بوسیله رادیکال‌های آزاد محافظت می‌نماید.


http://www.hamshahrionline.ir/news.aspx?id=118461

  • مرزه

مزاج:نسبتن گرم و خشک

آشنایی با خواص مرزه


مرزه یکی از سبزی های بسیار مفید فصل بهار است.. مرزه جزو سبزی های خوراکی است که به صورت خام و پخته در غذاها مصرف می شود. مرزه چاشنی خوبی برای غذاهای گوشتی به خصوص ماهی محسوب می شود و دارای خواص ضدمیکروبی و یک ضدعفونی کننده قوی است.مرزه خواص ضدالتهابی و ضد درد دارد و برای درمان دردهای عصبی به کار می رود و باعث تقویت معده می شود . مصرف مداوم مرزه باعث کاهش چربی خون می شود .مصرف مرزه هضم غذا را آسان می کند و نفخ و التهابات شکم را برطرف می سازد. مرزه به عنوان ضد خارش پوست، کهیر، آلرژی و رفع اگزما به کار می رود . هم چنین از آن در درمان کودکان مبتلا به راشیتیسم استفاده می شود.

www.hamshahrionline.ir/news.aspx?id=125988


  • باقلا:

مزاج:سرد و تر



باقلا، گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقاست که از ۵هزار سال پیش کشت می شود.

میزان مصرف باقلا در اروپا، آفریقا و آسیا بسیار بالاست.

در باقلای تازه و سبز، به طور تقریبی 80 درصد آب وجود دارد باقلا از غنی ترین منابع پروتئینی گیاهی است .باقلا، حاوی ویتامین های A، B، C و املاح مفیدی از جمله، فسفر، آهن ، پتاسیم و ویتامین K است .

 این گیاه منبع عالی تیامین است که برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم عصبی ضروری است.


در گروه خوراکی های خون ساز قرار دارد و مغز استخوان ها را نیز تقویت می کند.برای افرادی که دوره نقاهت را به سر می برند باقلا اثری نیروبخش دارد .

هم چنین باقلا کلیه ها را تقویت می کند، به ریه ها نیرو می بخشد و سلول های مغز را فعال می کند.

ویتامین A موجود در آن برای سلامت پوست، تقویت بینایی و رشد استخوان ضروری است.

مقدار زیاد پتاسیم در باقلا به بدن کمک می کند تا فشار خون را در حد طبیعی حفظ کند و عملکرد قلب را تنظیم کند.

فسفر موجود در این گیاه برای شکل گیری استخوان و دندان مهم است و به بدن در بهره گیری از ویتامین کمک می کند.

منبع غنی فیبر است. فیبر به سیستم گوارشی کمک می کند تا غذا سریع تر هضم شود.

باقلا کم کالری و بدون کلسترول است.

اسیدآمینه آن نقش انتقال دهنده عصبی را در مغز ایفا می کند.


خوردن آن به شکل خام و سبز در بعضی افراد حساس که کمبود نوعی آنزیم دارند، سبب پیدایش بیماری به نام فاویسم می شود.


www.khorasannews.com/News.aspx?type=3&year=1389&month=2&day=12&id=139150

باقلا، منبع طبیعی فسفر و آهن


  • کنگر

مزاج: گرم و کمی خشک

خواص کنگر


یکی از سبزیجاتی که در فصل بهار می ‌روید و بسیار لذیذ و سرشار از ویتامین است، کنگر نام دارد.

این سبزی را معمولا به صورت خورش مصرف می‌ کنند و سرشار از ویتامین ‌های A، B، E و املاح معدنی است. قسمت مورد استفاده ی این سبزی، مانند کرفس، ساقه آن است که پس از جدا کردن تیغ‌ ها و کمی تفت دادن در روغن می ‌توان برای طبخ خورش به کار برد.

بهتر است ساقه ‌های کنگر، جوان و به کلفتی انگشت سبابه باشد و برای پاک کردن آن از قیچی و دستکش استفاده کنید.

خوردن برگ‌ های این سبزی محرک کلیه ‌ها و کبد است و به ترشح صفرا کمک می ‌کند.

این سبزی موجب کاهش کلسترول و تری‌ گلیسیرید خون می ‌شود و به دلیل داشتن پتاسیم یک کاهنده مفید فشار خون به حساب می‌آید.

این سبزی به دلیل مواد فیبری، قابلیت هضم کم و خاصیت مسهلی و ملینی دارد و میزان کالری آن بسیار محدود است.

این سبزی چون اینولین دارد باعث افزایش باکتری‌ های مفید روده می ‌شود و در کل به حفظ سلامت روده بزرگ کمک می ‌کند .

هورمون ‌های موجود در این سبزی ترشحات غدد را تقویت می ‌کند، ‌پس شهرت زیادی در تقویت غرایز جنسی دارد.

کنگر بادشکن خوبی است و به درمان مرض قند کمک می ‌کند و باعث هضم آسان غذا می ‌شود.


توصیه‌ ها

از آن جایی که برگ ‌های کنگر محرک انقباض کیسه صفرا هستند اگر سابقه ابتلا به سنگ کیسه صفرا دارید از کنگر کمتری در خورش استفاده کنید، چرا که این موضوع می ‌تواند به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا منجر شود.


چون این سبزی حاوی سدیم است از مصرف نمک خودداری کنید و برای مزه‌ دار کردن آن از آبلیمو کمک بگیرید. آبلیمو سرشار از پتاسیم است و می‌ تواند اثر نامطلوب سدیم را بکاهد و جایگزین نمک شود.

www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/vegetables/2010/4/24/121456.html




  • ریواس

مزاج:سرد و کمی خشک

طعم ترش ریواس بین مردم طرفداران زیادی دارد.خوشرنگی ساقه های گیاه هم به این جذابیت اضافه می کند.ریواس از جمله گیاهانی است که به صورت وحشی در اطراف رودخانه ها رشد می کرده اما این روزها در برخی از مناطق کشت می شود.

ارزش تغذیه ای 85 گرم ریواس

انرژی 29 کیلو کالری، چربی 2/0 گرم، پروتئین 8/0 گرم، کربوهیدرات 7 گرم، کلسیم 266 میلی گرم، سدیم 5 میلی گرم، پتاسیم 148 میلی گرم

این گیاه نیز دارای مقدار پتاسیم خوبی است. پتاسیم در کنترل فشارخون نقش موثری دارد. ریواس به عنوان فعال کننده ی عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است.. این گیاه در معده سبب افزایش ترشح معدی در نتیجه به طور کلی باعث بهبود عملکرد معده می گردد.علاوه بر این با تحریک ترشح نمک های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند

در موقع خرید ریواس دقت کنید که ریواسها تا حد امکان دارای ساقه های جوان و ترد باشند. ریواس به مدت دو تا 3 روز در یخچال قابل نگهداری است اما برای نگهداری طولای تر باید آن را فریز کرد.

آماده سازی ریواس برای مصرف به این صورت است که ریواس ها را پوست کنده و خرد میکنیم و میشوییم البته از قسمتهای ترد و نازک و روشن ریواس استفاده کنید زیرا قسمتهای سبز تر کمی تلخ هستند و بعضی قسمتها که ترد نیستند بعد از پختن ریش ریش و سفت میشونددر ضمن به خاطر داشته باشید که ریواس برای پخت تنها به جوش کوتاهی داردو اگر این مدت اضافه شودخراب می شود.به همین دلیل آن را در پایان پخت به خورش اضافه می کنند.

نکته: به دلیل محتوای اگزالات بالای ریواس و کنگر کسانی که سابقه سنگ کلیه اگرالاتی دارند باید در مصرف دقت کنند.

www.behsite.ir/content/articles/foodproducts/1938


  • سیر تازه

مزاج:گرم و خشک

سیر تازه باعث کاهش کلسترول خون می شود .

سیر تازه فشار خون را پایین می آورد .

سیر تازه، برای درمان روماتیسم، نقرس، برونشیت و سرفه های مزمن به کار می رود و خاصیت ضد نفخ دارد و باعث تصفیه خون می شود.

سیر، ذهن، حافظه و پیاز مغز را تقویت می کند.

پوست بدن را خوش رنگ، گونه ها را سرخ و روده ها را پاک می کند.

http://www.pezeshk.us/?p=17306

http://www.salek.ir/index.php?/archives/209-unknown.html

کشت سیر




● پونه

مزاج:گرم و خشک


پونه

خواص پونه کوهی از پونه جویباری بیشتر است البته گونه های مختلف آن آثار شبیه به هم دارند.

هر یک صد گرم آن مقادیر زیادی کلسیم و ویتامین های A و C دارد

پونه ضد درد و کوفتگی ماهیچه هاست.

  برای افراد کم خون مفید است

.پونه، اشتهاآور و مقوی معده است و سکسکه را برطرف می کند.

پونه آب پز دیورتیک است.

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=96114


ترخون

مزاج:خیلی گرم و خشک


ترخون

ترخون منبع بسیار خوبی از آهن، کلسیم و منگنز است.

این سبزی به دلیل خاصیت بی حس کنندگی برای دهان و برای تسکین درد دندان استفاده می شود.

ترخون باعث هضم بهتر غذا، پیشگیری از بیماری های قلبی و چاقی می شود.

ترخون برای درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها به کار می رود.

این سبزی معطر تولید صفرا به وسیله کبد را افزایش می دهد و باعث افزایش سرعت فرآیند سم زدایی در بدن می شود.

  افرادی که فشار خون بالایی دارند می توانند از ترخون به جای نمک در غذا استفاده کند.

متخصصان تغذیه اعتقاد دارند مصرف ترخون به توزیع مناسب مواد مغذی، اکسیژن، هورمون‌‏ها و آنزیم‌‏ها در سراسر بدن کمک می‏کند؛ چراکه روغن‌های فرار موجود در ترخون، گردش خون و مخاط را بهبود می ‌بخشند.


www.hamshahrionline.ir/news.aspx?id=161575



پیازچه


آشنایی با خواص تغذیه‌ای و درمانی پیازچه

پیازچه‌ها علاوه بر طعم دادن به انواع غذاها،‌ دارای خواص فراوان دیگری نیز هستند.

پیازچه‌ مانند سیر و تره‌فرنگی عضوی از خانواده Allium محسوب می‌شوند و پیاز آن قبل از این که به طور کامل رسیده شود از زمین چیده می شود.

بسته به موقعیت جغرافیایی که پیازچه در آن به وجود آمده و رشد کرده است اسامی متفاوتی برای آن برشمرده‌اند که عبارت هستند از Scallion, Spring onion, green onion و....

برخی از خواص درمانی پیازچه عبارتند از:

• کاهش قند خون

• کاهش کلسترول خون بالا

• کاهش فشارخون بالا


جالب است بدانید همان اجزایی که مسئول بوی خاص پیازچه هستند، بیشترین فواید را برای سلامتی به ارمغان می آورند.

از اجزای تشکیل دهنده پیاز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- آلیل پروپیل دی سولفاید

تحقیقات نشان داده این ترکیب، سطوح قند خون را کاهش می‌دهد.

2- کوئرستین

کوئرستین آنتی‌اکسیدانی است که در پیازچه‌ها یافت می شود و دارای فواید ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است.

3- کروم

پیازچه ها غنی از کروم هستند. کروم یک ماده معدنی ضروری است که بدن از آن برای تنظیم گلوکز، سوخت و ساز بدن و ذخیره‌سازی ماکرونوترینت‌ها (درشت مغذی‌ها) استفاده می‌کند.

4- ویتامین C

پیازچه‌ها سرشار از ویتامین C هستند. ویتامین C علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن، از بدن در برابر بیماری‌های قلبی - عروقی، بیماری‌های مربوط به چشم و نیز چین و چروک‌های پوستی محافظت می‌کند.


روش‌های استفاده از پیازچه‌ها

پیازچه‌ها،‌سبزی‌جات چند منظوره‌ای هستند که طعم ملایمی دارند و می‌توان از آن‌ها در بسیاری از غذاها استفاده کرد.

ساقه سبز و حباب سفید رنگ پیازچه‌ها، هر دو خوراکی هستند.

پیازچه را می‌توان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراک‌های مرغ و گوشت‌ها به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد.

علاوه بر این، پیازچه‌های ریز ریز شده و خرد شده را می‌توان درون سالادها، سُس‌ ها و سوپ‌ها ریخت .

www.hamshahrionline.ir/news.aspx?id=135118


تربچه

مزاج:گرم و خشک

تربچه سرشار از ویتامین A وC میباشد همچنین دارای مواد معدنی ،پتاسیم وکلسیم است.

تربچه دارای فیبر فراوان وویتامین K است.تربچه حاوی بتائین است که باعث ترشح صفرا و کارکرد بهتر سلولهای کبد شده وباعث بهبود بیماری کبد چرب وبهتر شدن التهاب کیسه صفرا میشود.

 

برای پاکسازی کبد وکیسه صفرا میتوانید مقدار یک چهارم فنجان تربچه خام به اضافه یک چهارم فنجان هویج خام را رنده کرده و روی آن کمی روغن زیتون وآب لیمو ترش تازه بریزید وهر روز میل کنید.

طریقه دیگر مصرف:می توانید وقتی هویج یا سایر سبزیجات را آب می گیرید مقداری تربچه هم در آبمیوه گیری بریزید وهمراه هویج آب بگیرید.این یک روش بسیار عالی برای پاکسازی کبد ،کیسه صفرا وخون است .اگر عادت به مصرف تربچه ندارید کم کم آن را وارد رژیم غذاییتان کنید.

http://www.doctor-jan.com/index.php?option=com_content&view=article&id=28:1&catid=2:1&Itemid=10

>> کبد

>> زیتون(روانشناسی ازدواج):طبع انسان و غذاها ( سرد - گرم - تر - خشک)



برچسب‌ها: بهار, سبزیجات, کبد, تغذیه
نوشته شده توسط زهره در 19:38 |  لینک ثابت   • 

شنبه سوم دی 1390

خواص یو نجه

یونجه
یونجه یا طلای سبز با نام علمی Medicago sativa و نام انگلیسی Alfalfa مهمترین گیاه علوفه ای دنیاست.
یونجه گیاهی است علفی و چند ساله که ارتفاع آن تا یک متر می‌رسد برگهای آن دارای سه برگچه می‌باشد برگچه‌های نوک تیز، سبز رنگ و بیضی شکل است.

اولین بار توسط مادهابرای تامین غذای اسب هایشان اهلی گردید.

یونجه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به مقدار بسیار زیاد کشت می شود .زنبور عسل گل یونجه را دوست درد واز آن شهد زیادی بدست می آورد و تبدیل به عسل می کند .



Wild Alfalfa Flowers


Wild Alfalfa Flowers
Medicago sativa



پرورش این گیاه در قدیم برای تهیه علوفه چهارپایان بوده ولی در حال حاضر بعلت دارا بودن مواد مغذی به مصرف غذایی انسان نیز می رسد .




یونجه، گیاهی است با خواص فراوانی که در بیشتر کشورها به خصوص کشورهای آسیایی از این گیاه به عنوان تحریک کننده اشتها و درمان زخم معده استفاده می شود. در کشور هند از برگ یونجه برای درمان زخم معده، درد آرتریت روماتوئید و برطرف کردن احتباس آب استفاده می شود.

یونجه تازه در بسیاری از کشورها مانند چین و روسیه و آمریکا به مقدر زیاد بجای اسفناج مصرف می‌شود.یونجه دو برابر اسفناج آهن دارد بنابراین خون ساز است و برای کسانیکه به کم خونی مبتلا هستند مفید است.

مزاج یونجه  گرم است. البته تاره آن گرم و تر و خشک شده آن گرم و خشک است.


یونجه رابصورت تازه و یا جوانه آنها رابا سالاد میل کنید.













فواید یونجه:



برگ این گیاه سرشار از ویتامین های مورد نیاز بدن از جمله تمامی ویتامین B،A،D،EوK است.همچنین دارای آمیلاز که آنزیم مخصوص هضم مواد نشاسته‌ای است می‌باشد.

* سردردهای میگرنی را کاهش می دهد.

* به نوشته سایت «ehow»، میزان قلیایی بدن را افزایش می دهد.

* اختلال خودایمنی را درمان می کند.

* خون، کبد و روده را تصفیه می کند.

* از بروز سکته پیشگیری می کند.

* میزان قند خون را پایین می آورد.

* مصرف روزانه مخلوطی از آب یونجه، هویج و کاهو به مقدار مساوی به رشد مو کمک می کند. غنی از عنصرهای مفید برای رشد مو است و مانع از ریزش مو می شود.

* با پایین آوردن میزان کلسترول خون، در کاهش خطر بروز بیماری های قلبی نقش دارد.

* دم کرده آن با نعناع، برای سیستم گوارشی بسیار مفید است.ناراحتی های گوارشی مانند حالت تهوع، زخم معده و سوء هاضمه را برطرف می کند و اشتها را بهبود می دهد.

* مصرف منظم آن، سموم بدن را دفع می کند.

*با همه مزایایی که یونجه دارد در خوردن تازه آن نباید زیاده روی کرد زیرا بسیار نفاخ است.

عوارض جانبی:


What are the Side Effects of Alfalfa?

As with all herbal products, moderation is the key to avoiding adverse reactions. For example, excessive consumption of alfalfa may cause the breakdown of red blood cells, which is extremely serious.

Research has found that diets high in canavanine, an amino acid found in alfalfa, can aggravate the disease lupus. However, canavanine is usually only found in the seeds and sprouts of alfalfa but not in mature leaves. Thus, alfalfa tea and capsules made from leaves are not expected to contain canavanine. Nevertheless, it is recommended that alfalfa be avoided during pregnancy because of its potential canavanine content and hormonally active saponins. If you are pregnant, it is recommended that you avoid regular daily consumption of alfalfa or its supplements.


منابع:


خراسان - مورخ شنبه 1390/10/03 شماره انتشار 18013
ویکی پدیا
http://crop.blogsky.com/1386/08/21/post-86
http://www.homeremediesweb.com/alfalfa_health_benefits.php


مطالعه بیشتر:
http://www.pezeshkan.org/?p=18835

نوشته شده توسط زهره در 14:8 |  لینک ثابت   • 

سه شنبه ششم اردیبهشت 1390

خواص ریواس


خواص گیاه ریواس

Rhubarb


ریواس یا ریباس یا ریواج یک گیاه علفی است که در فصل بهارو اوایل تابستان میروید .به ساقه زیر زمینی این گیاه راوند میگویند.



برای اطلاعات بیشتر روی تصویر کلیک نمایید.

به گزارش خراسان ,ریواس، گیاه بومی غرب چین است که در آب و هوای سرد کشت می شود.


ریواس  هنگام بهار در نواحی گوناگون ایران، دامنه ی کوه ها، کنار رودخانه ها و مناطق برخوردار از آب های راکد می روید و برگ ضخیم و گوشت دار این گیاه مصرف غذایی دارد.


مهم‌ترین نواحی رویش ریواس درایران، دامنه‌های کوه بینالود در شهرستان نیشابور، دامنه کوه‌های شهرستان  شهر بابک  در کرمان و دامنه کوه‌های البرز در شهرستان طالقان  و کوه های کردستان.
 ریواس در فصل بهار  در بازارهای محلی مناطق آذر بایجان نیز یافت می‌شود که از دامنه‌های کوه‌های این مناطق توسط روستاییان برداشت می‌شود. این گیاه در مناطق جنوبی استان فارس -کوه های اطراف شهر دبیران نیز یافت شده است.

ارزش تغذیه ای

ریواس طبیعت سرد و کمی خشک  دارد و دارای ویتامین های آو ب وث و کا و املاح معدنی کلسیم و پتاسیم و سدیم  و فیبر   است. برای تمامی اعضای بدن، ماده ی غذایی بسیار ممتازی شمرده می شود و اثر شگفت انگیز و معجزه آسایی دارد.

میزان اسیدیته این گیاه به قدری بالاست که برای ایجاد تعادل به شیرین کننده نیاز دارد. به گزارش «ehow»، ریواس با خواص دارویی زیاد یکی از پرمصرف ترین گیاهان در طب چین است.

خواص ریواس


1-نخستین کار کرد آن در دهان این است که با تحریک جوانه های چشایی به واسطه ی مزه ی تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره ی دهان شده ودهان  را برای چشیدن غذای بعدی آماده می سازد.


و خوردن مقدار کم آن قبل از وعده اصلی غذایی، اشتها را زیاد می کند.


2-ریواس به عنوان فعال کننده ی عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است.

و به تنظیم جذب چربی از روده کمک می کند.


3-*ریواس میزان سوخت و ساز بدن را تحریک می کند بنابراین برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند، مفید است.

4-*این گیاه کلسترول بالا را نیز کاهش می دهد.

5-*مواد مغذی و ویتامین های موجود در آن مانع بروز ترومبوز رگ ها می شود. ترومبوز تشکیل شدن لخته خونی در پاست که در صورت درمان نشدن به ریه ها آسیب  می رساند.

6-*خاصیت رونده دارد و به سیستم گوارشی کمک می کند.

هم چنین ریواس خاصیت  متعادل کننده ی عملکرد روده ها  را دارد.

7-*مصرف منظم ریواس در کاهش فشار خون موثر است.

8-*مصرف منظم عصاره ریواس، علایم گرگرفتگی را از بین می برد.

9-*دارای خاصیت ضدباکتریایی است.

10*دارای خواص  آنتی اکسیدان است.

11-*حاوی کلسیم است و مانع نرم شدن استخوان می شود.

12-*لوتئین موجود در آن در خنثی سازی رادیکال های آزاد ، موثر است.لوتئین پوست و چشم را سالم نگه می دارد.

13-*ویتامینk در ریواس به لخته شدن خون به هنگام آسیب دیدن کمک می کند.

14-*ریشه آن  ناراحتی های کبد و کیسه صفرا و بیماری های پوستی را درمان می کند.

15-*عفونت روده ای را برطرف می کند و واکنش های بیماری های خود ایمنی را کاهش می دهد.


16-*لوز المعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کم میکند.


طریقه مصرف:


مفیدترین طریقه مصرف آن، مصرف آب ریواس همراه با آب هویج و کرفس ,خیار و سیب می باشد.

که یک سوم آب ریواس و دو سوم بقیه مواد است.


ریواس با طعم منحصر به فرد خود، در دسر ها  استفاده می شود.

به طور معمول آن را با شکر یا عسل  می پزند و یا در کیک ها مورد استفاده واقع می شود.

همچنین به تنهایی یا همراه یا توت فرنگی در تهیه ی ژله و مرباها به کار می رود. چاشنی هایی که با ریواس مصرف می شوند، عبارتند از :

لیمو ، دارچین و زنجبیل.



غذاهای ایرانی

برگ آن خوردنی نیست.پوست ساقه ریواس را باید پیش از پختن گرفت.

این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورشت کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جفری پخته می‌شود این خورشت‌ها ویژه نواحی جنوبی البرز از جمله تهران و سمنان است که این گیاه در دامنه‌های البرز به طور وحشی رشد می‌کند. با ریواس خوشاب وشربت نیز درست می‌کنند.


موارد احتیاط:

افراد سرد مزاج در خوردن آن احتیاط کنند.

مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه  و ناراحتی های مثانه خطرناک است.

شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولید اسهال می کند.

مصرف بیش از اندازه ریواس باعث کمبود کلسیم در بدن می شود.



چند غذا با ریواس:










>>  خورش ریواس



             بستنی ماستی ریواس و زنجبیل

نوشته شده توسط زهره در 16:57 |  لینک ثابت   • 

یکشنبه چهارم اردیبهشت 1390

14 نکته در مورد کنگر

کنگر یکی از سبزیجات بهاره لذیذ و سرشار از ویتامین است.




کنگر قدیمی ترین گیاه بومی اتیوپی است و در حال حاضر ایتالیا بزرگ ترین تولیدکننده این گیاه به شمار می آید.


زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه ی تابستان است .

کنگر معمولی ,در واقع شکل وحشی کنگر فرنگی یا همان آرتیشو است.


کنگر معمولی گیاهی خودرو بوده و در صحراهای ایران به عمل میآید.

کنگر گیاهی است با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند.


البته باتوجه به اینکه برگ‌های آن تیغ‌های ریز و تیزی دارند، هنگام پاک‌کردن مراقب دستان خود باشید؛ پس یا از دستکش استفاده کنید یا  اینکه بهتر است خارهای نوک تیز را با قیچی بگیرید.

کنگر طبیعتی گرم و کمی خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند .

ارزش غذایی کنگر

کنگر منبع عالی فیبر غذایی، منیزیم، کرومیم، ویتامینC، اسیدفولیک، بیوتین و منگنز، ویتامین A، پتاسیم، نیاسین،ریبوفلاوین و تیامین است.


خواص کنگر


1-*فیتوکمیکال موجود در کنگر پیری را به تاخیر می اندازد.

2-*به گزارش «ehow» مصرف کنگر باعث تقویت دستگاه گوارش می شود.

3-*برگ های این گیاه دیورتیک است.

4-*عصاره برگ و ریشه آن از رسوب چربی در جداره رگ های خون پیشگیری می کند.

5-*سینارین موجود در کنگر باعث کاهش کلسترول خون می شود.

6-سینارین و اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و به کبد کمک می کند تا بخش تخریب شده خود را از نو بسازد.

7-*اینولین موجود در این گیاه، باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر می شود.

8-*آنتی اکسیدان موجود در آن، از پوست در برابر سرطان محافظت می کند.

9-*کنگر برای  کم خونی موثر است و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند.

10-*برای سلامت روده باریک فوق العاده مفید است.

11-*فیبر موجود در آن از یبوست جلوگیری می کند.

12-*برای درمان مرض قند مفید است.
  13-*در هضم غذا موثر است.

14-*مصرف این گیاه به زنان باردار، کودکان و بیماران مبتلا به بیماری های کلیوی توصیه نمی شود.

از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه ی صفراست، افرادی که سنگ کیسه ی صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند.


چند غذای عالی  با کنگر:


>>برانی کنگر (کنگر ماست )

آشپزی رنگین




آشنایی با روش تهیه کنگر ماست یا برانی کنگر

کنگر ماست یا برانی کنگر.همشهری


>>خورش کنگر مخصوص فصل بهار از خورش های سنتی کرمانشاه

آشپزی رنگین


نوشته شده توسط زهره در 20:33 |  لینک ثابت   • 

شنبه سوم اردیبهشت 1390

کاهو

 برداشت کاهو در مازندران
ساری - خبرگزاری مهر : با شروع فصل بهار ، برداشت کاهو در زمین های کشاورزی مازندران آغاز شد.

عکس / میثم محسنی

***

 ارزش غذایی کاهو

lettuce.romaine

کاهو سرشار از بتاکاروتن، اسیدفولیک، ویتامین C، مقدار کمی ویتامین‌های B1، B2، B3 و B5، ویتامین E، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، آهن، مس و روی است.

روی تصویر کلیک نمایید


2 نوع کاهو در ایران داریم:

کاهو سالادی یا پیچ که کمی تلخ است و کاهوی رسمی که نوع خوب آن کمی شیرین است.

گیاه خواران معمولن برگ های بیرونی کاهو را به دلیل کلروفیل و ویتامین های بیشتر ترجیح می دهند.

برگ کاهو را زیر غذاهایی سرد مثل میگوی آب پز می توان به کار برد.

از کتاب مستطاب آشپزی-نجف دریابندری


Shrimp Salad

برای طرز پخت کلیک نمایید


***

مزاج کاهو سرد و تر است.

برای افراد صفراوی مزاج که طبع گرم و خشک دارند ,کاهو و تخم کاهو غذایی مفید است.

از کتاب پانزده روز تا سلامتی-جمشید خدادادی

نوشته شده توسط زهره در 10:19 |  لینک ثابت   • 

شنبه بیست و هفتم فروردین 1390

سبزی خوردن


سلامت نیوز :سبزی خوردن نه تنها سفره را زیبا می کند و باعث تحریک اشتها می شود، بلکه با دارا بودن انواع ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامت هم بسیار مفید است.

کارشناسان تغذیه مصرف روزانه 3 تا 5 "سروینگ" سبزیجات را به افراد توصیه می کنند.
هر سروینگ یا واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است.
سبزی ‌های خوش ‌مزه و اشتها آوری که پای ثابت سفره ی بسیاری از خانواده ‌های ایرانی است، هر کدام ویژگی ‌های تغذیه ‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند. خوب است برای شروع، کمی‌ درباره ی خواص چند قلم از سبزی ‌های رایج حرف بزنیم، سبزی ‌هایی مانند شاهی، ریحان، تره، نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، تربچه و ...
البته شما با کلیک کردن بر روی هر کدام از سبزی های مذکور می توانید خواص آن ها را به طور کامل مطالعه نمایید؛ با این حال جالب است بدانید تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب. اما جدا از این خواص مشترک، هر کدا‌م ‌شان ویژگی‌ های خاص خودشان را دارند.
مثلا ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است. ریحان اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است. باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می شود و در از بین بردن کرم های روده ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و در درمان تحریک های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد.
 
یا تره تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می رود. در ضمن با افزودن تره به غذا هایی مثل گوشت و ماهی می توان بوی بد آن ها را کاهش داد.
 
مرزه سبزی دیگری است از خانواده ی نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه ‌اش، کمتر به شکل تازه استفاده می‌ شود ولی برخی خانواده‌ ها در سبزی خوردن ‌شان مقادیری مرزه می‌ گذارند. مرزه خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل می ‌کند و به همین دلیل به‌ عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به مرض قند تجویز می ‌شود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضدانگل، خلط‌آور، محرک و تقویت ‌کننده ی معده است.

 
نعناع یکی از سبزی‌ های پُرمصرف بوده و در سبزی خوردن نیز به وفور استفاده می ‌شود. نعناع یک گیاه بوته‌ ای چند ساله است که انواع متعددی دارد. از خصوصیات کلی آن می‌ شود به این موارد اشاره کرد: ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس تبخال، ضد خارش، ضد تب، بازکننده ی برونش و رفع احتقان، صفرا‌ آور و خارج کننده سموم بدن. یکی دیگر از خواص نعناع، ضددرد و مسکن بودن آن است.
 
جعفری هم یکی از سبزی ‌های خوش خوراکی است که در سبزی خوردن استفاده می‌ شود: این گیاه از خانواده ی چتریان یا همان خانواده ی جعفری است. این سبزی کاهش ‌دهنده ی اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه می ‌شود. به ‌علاوه، منبع ویتامین‌ های C و بتاکاروتن است و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم دارد.
 
ترخون از دیگر سبزی‌ های معطر سفره ی سنتی ایرانی است که خصوصیاتی کمی ‌متفاوت از بقیه ی سبزی ‌ها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده ی کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است. این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب ‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن ‌سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن ‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم ‌ها و جوش ‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه می ‌کنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن ‌تان بگنجانید.
 
تقویت حافظه با سبزی‌ خوردن
سبزی ‌های تازه نقش آنتی اکسیدانی دارند و مصرف آن ها موجب افزایش حافظه می‌ شود. در واقع سبزی ‌های تازه با خنثی کردن رادیکال ‌‌های آزاد می ‌توانند حالت ارتجاعی رگ ‌های خونی را حفظ کنند و موجب خون ‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب ‌شوند و بدین ترتیب از کاهش توانایی ‌های فکری و حافظه پیشگیری کند.
 

سبزی خوردن را درهم بخورید
هنگام مصرف سبزی خوردن سر سفره ی غذا هر یک از اعضا به سراغ یک گیاه خاص می ‌روند مثلا بچه‌ ها تره می ‌خورند و پدر، ریحان و نعناع را ترجیح می ‌دهد اما مادر خانواده ترکیبی از همه این سبزی ‌ها را میل می ‌کند اما به نظر شما کدام درست ‌تر رفتار کرده ‌اند؟
سبزی ‌‌ها انواع مختلفی از گیاهان هستند که در حقیقت اگرچه ترکیبات یکسانی ندارند اما از نظر مواد تشکیل‌ دهنده مشابه هم هستند. به عنوان نمونه تمامی گیاهان با درصدهای متفاوتی از نظر وجود آب، چربی، میزان کم یا زیاد، فیبر و رنگ با هم مشترک هستند. اما در مواردی نیز برخی از مواد تشکیل‌ دهنده فقط در یک نوع گیاه وجود دارد و این مساله باعث متمایز بودن‌ شان می ‌شود. به طور کلی اگر از نظر وجود B1، B6، B5، روی،‌ املاح، پتاسیم، منگنز و... جدولی را در نظر بگیریم و در آن 10 گیاه را در کنار هم قرار دهیم اگرچه ممکن است گاهی اوقات درصد آن ها شبیه به هم باشد اما به هم ریختگی خاصی از نظر ترکیبات قابل مشاهده است.
از سوی دیگر، با توجه به این که هر گیاه املاح و ویتامین خاص خود را دارد، باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث ورود پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن می‌ شود و در نتیجه تمامی مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد. بنابراین مصرف مخلوط سبزی خوردن به عنوان یک عادت غذایی مناسب توصیه می ‌شود.
تمام گیاهان معطر یا اسانس ‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و... در چهار خاصیت مشترک هستند: ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب
مراقب باشید
خانم‌های باردار و شیرده باید با احتیاط ریحان بخورند!
در دوران بارداری و شیردهی خانم‌ ها نباید بیش از حد معمول ریحان بخورند؛ در حد همان سبزی خوردن ایرادی ندارد ولی مقادیر زیاد و طولانی ‌مدت ممکن است خطرناک باشد.
مرزه نبین چه ریزه!
مرزه برای انسان مسمومیت یا عوارضی ندارد اما مصرف بیش از اندازه‌ اش، به دلیل تند و تیزی ای که دارد، ممکن است التهاباتی را در مخاط دهان ایجاد کند.
جعفری و حساسیت نوری!
جعفری گیاه قاعده‌ آوری است مقادیر زیادش، بیش از 200 گرم در روز برای زنان باردار خطر سقط را به همراه دارد. ضمن این که بعضی افراد به گیاهان خانواده ی جعفری حساسیت دارند، به این ترتیب که اگر جعفری مصرف کنند و در معرض نور آفتاب قرار گیرند، روی پوست‌ شان تاول و بثورات پوستی ظاهر می ‌شود. به این عارضه حساسیت نوری می ‌گویند و کسانی که این علایم را داشته باشند نباید گیاهان خانواده جعفری را مصرف کنند.
 
نگهداری سبزی خوردن در یخچال
برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای این که سالم تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.

نوشته شده توسط زهره در 21:9 |  لینک ثابت   • 

شنبه بیست و نهم آبان 1389

خواص جعفری

جعفری



جعفری نوعی سبزی خوراکی که در انواع غذا و سوپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جعفری سبزی پایه در خیلی از غذاهای سنتی ایرانی است.

مانند:

کوکو سبزی- -کوفته...

قورمه سبزی -

سبزی پلو ...


چند غذا با جعفری:

تبوله

سالاد کلم رژیمی

سالاد لوبیا چشم بلبلی رژیمی

سوپ قارچ

سوپ گل کلم

آش

آش آلو

آش گوجه فرنگی

برانی یا آش کلم قمری ( به آذری : داش کلم برانی سی )

بادمجان با گوجه زنجبیلی معطر

خورشت کرفس بخارپز

سوفله سیب زمینی

پلو كلم قمري

جعفری معمولاً بصورت تر و خشک که عمدتا در کشتزارهای شهرستان اقلید کاشته می شودعرضه می‌شود .

طعم و مزه لذیذ و پُر از طراوت جعفری باعث شده است که این سبزی به عنوان یکی از سبزی های محبوب

مردم شمرده شود.

جعفری گیاهی دو ساله است و به حالت وحشی، در اكثر نواحی جنوب شرقی اروپا، شمال افریقا، آسیا و

ایران می روید.

 به علاوه در نواحی مختلف پرورش می یابد.


از برگ و تخم جعفري بوسيله تقطير با بخار اسانسي گرفته مي شود كه بسيار معطر است و در غذاها بكار مي رود . اسانس برگ جعفري چون به مقدر بسيار كم بدست مي آيد گران است .

اسانس تخم جعفري كمي بوي تلخ دارد كه زياد مرغوب نيست . از 100 كيلوگرم تخم جعفري حدود 2 كيلوگرم اسانس به دست مي آيد كه از آن در صنعت عطر سازي و كنسروسازي استفاده بعمل ميآيد .
ريشه جعفري معطر  طعم آن تقريبا مانند برگ آن است .

در صد گرم برگ جعفري م
واد زير موجود است :

آب                         85 گرم
پروتئين                    3/5 گرم
مواد چرب                0/6 گرم
مواد نشاسته اي      7 گرم
كلسيم                   200 ميلي گرم
فسفر                    65 ميلي گرم
آهن                      6/2 ميلي گرم
سديم                   25 ميلي گرم
پتاسيم                 725 ميلي گرم
ويتامين آ              8500 واحد بين المللي
ويتامين ب 1          0/12 ميلي گرم
ويتامين ب 2          0/25 ميلي گرم
ويتامين ب 3         1/2ميلي گرم
ويتامين ث            170 ميلي گرم

جعفری Umbelliferae:تیره
Petroselinum Crispum Mill.,P.sativum Hoffm.:نام لاتین
Percile - Parsley:نام انگلیسی
جعفری:نام فارسی
مقدونس رومی:نام عربی

مزاج جعفری خیلی گرم و خشک است.



نکات تغذیه ای:

جعفری یک منبع بسیار خوب ویتامین A ، ویتامین C و ویتامین K می باشد

به علاوه جعفری منبع غذایی خوبی از آهن و اسیدفولیک است.

جعفری حاوي ويتامين هاي B،  منيزيم، کلسيم و پتاسيم  است.

منظور از منبع بسیار خوب، یعنی 20 درصد یا بیشتر نیاز روزانه ی فرد به آن ماده مغذی را برآورده می کند. منبع خوب، یعنی 10 تا 20 درصد نیاز را برآورده می کند.

خواص جعفری:


*تزئین کننده غذا:

جعفری می تواند بشقاب غذای شما را به طرز زیبایی تزئین نماید. 


*جعفری قدرت ایمنی بدن را بالا می برد.

پیشگیری از ابتلا بسرماخوردگی و آنفلوآنزا باافزایش سطح ایمنی (یکشنبه 23 آبان ماه سال 1389 توسط هاشم)

*جعفری؛ آنتی اکسیدانی قوی:

*  جعفری موادی دارد که  از تخریب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد اکسیژن جلوگیری می کنند. از این رو در مطالعات انسانی از عصاره غلیظ جعفری به عنوان یک ماده غذایی که ظرفیت آنتی اکسیدان بدن را بالا می برد، استفاده می شود.

*ريشه و دانه هاي اين گياه داراي ماده اي است که از سفت شدن مفصل ها جلوگيري مي کند و باعث انعطاف پذيري بيشتر آن ها مي شود.

*براي جلوگيري از سفت شدن مفاصل انگشتان چاي جعفري بخوريد.

*حدود ۲ ليوان آب جوش روي مقداري جعفري بريزيد و بگذاريد ۱۵ دقيقه دم بکشد. چاي را صاف کنيد و پس از کمي خنک شدن مصرف کنيد.

*بوي نامطبوع دهان را از بين مي برد.

*خاصيت دیورتیک  diuretic  اين گياه به کاهش وزن کمک مي کند.

*برای معده مفید است.

*مصرف جعفري کليه ها را تصفيه و به شکستن سنگ کليه کمک مي کند.

*در هضم غذا و دفع ضايعات موثر است.

*جعفري بدن را در برابر بيماري قلبي و عروقي محافظت مي کند.

*ميزان کلسترول را کاهش مي دهد.

غذاهای حاوی ویتامین ث ازچربی زیانبارخون میکاهد (دوشنبه 24 آبان ماه سال 1389 توسط هاشم)


*استرس را کاهش مي دهد.

*ويتامين K موجود در آن به لخته شدن خون کمک مي کند.

*مصرف منظم جعفري تازه، خطر بروز بيماري هاي التهابي مانند: روماتوئيد را کاهش مي دهد.

*ويتامين A موجود در اين گياه باعث طراوت پوست و تقويت بينايي مي شود.

اگر خانمها هر صبح و شب دم کرده جعفری را با پنبه روی صورت خود بمالند,صورتشان با طراوت می شود.


*جعفري به انعطاف پذيري رگ هاي خوني کمک مي کند.

*از آنجایی که جعفری هم آهن و هم ویتامین C فراوانی دارد، می تواند به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن کمک زیادی نماید، زیرا ویتامین C ، موجب افزایش جذب آهن نیز می شود.


منابع:

خراسان

ویکی پدیا

کتاب پنج هزار نسخه گیاهی-دکتر سید عبدالمجید حیرت سجادی-مرکز نشر فرهنگی رجا

اینترنت

نوشته شده توسط زهره در 13:44 |  لینک ثابت   • 

دوشنبه بیستم مهر 1388

اسفناج

اسفناج


این سبزی مفید ایرانی الاصل است و فارسی آن اسپناج بوده.

برخی ارزش غذایی آن را از همه سبزی ها بیشتر می دانند.

اسفناج تازه 93% آب دارد .املاحی از فلزات -ید - فسفر -آهن -کلسیم و.. دارد.

اسفناج ویتامین های آ-ب-ث و "د" دارد.و سرشار از کلروفیل است.


فواید و خواص اسفناج:

خوردن اسفناج ترشحات صفرا و لوزالمعده و دیگر غدد گوارشی را زیاد می کند.

اسفناج یک سبزی خنک و معتدل است.

نوع اصیل ایرانی از دوستان کبد و کلیه است.


خوردن اسفناج برای تقویت عضلات و استخوان ها مفیدست.

اسفناج با ماست برای رفع التهاب معده خوبست.

بذر اسفناج نیز خاصیت درمانی دارد.

گیاهان دیگر این تیره:

ماش دارو: در خراسان می روید که خاصیت درمانی دارد.

مشک چوپان: گیاهی خوشبو و درمانی است.

سلمه:در خراسان می روید و خاکسترش چون قلیایی سا در صابون سازی به کار می رود.

کاکله یا رازیانه آبی:حالت درمانی دارد.

منبع:کتاب شناخت خوراکی ها-دکتر غیاث الدین جزایری 

++++++++++++

 >> چی بخوریم تا پوستمان راضی باشد؟....سیمرغ

>> در باره اسفناج چه می دانید؟....همشهری آنلاین

>> مطالعه بیشتر

>> چند راهکار برای علاقمند کردن کودکان به خوردن سبزیجات

__________

پی نوشت:(89/2/19)

مسعود كیمیاگر گفت
: اسفناج سرشار از اسید فولیك است كه یكی از ویتامین‌های گروه B است.
از نقایص عصبی جنین پیشگیری می‌كند و در سلامت جنین نقش دارد.
وی گفت: اسفناج دارای تركیباتی است كه از آسیب رساندن به عروق خونی بدن جلوگیری می‌كند و موجب پایین آوردن هموسیستئین خون می‌شود.
 هموسیستئین ماده آزار دهنده جدار عروق خونی است كه موجب بیماری قلبی و عروقی می‌شود و اسیدفولیك از این مشكل پیشگیری می‌كند.
 اسفناج دارای آهن قابل ملاحظه‌ای است،
اما جذب آهن در «اسفناج» به خوبی آهن‌‌های حیوانی نیست.
 اسفناج همچنین دارای لوتئین و زئازانتین است كه از تخریب شبكیه چشم جلوگیری می‌كند، مانع كوری می‌شود و موجب سالم ماندن ماكولای چشم می‌شود.
این سبزی بر اعصاب پاراسمپاتیك نیز تاثیر مثبت می‌گذارد.
 اگر اسفناج با ماست خورده شود مانع جذب مقداری از كلسیم ماست می‌شود.

منبع:سیمرغ

نوشته شده توسط زهره در 12:13 |  لینک ثابت   • 

یکشنبه هجدهم مرداد 1388

ریحان

                     خواص ریحان


Basil

Basil  



ريحان گياهي است علفي يكساله و معطر  .

ریحان انواع مختلفی دارد بعضی با برگ های سبز و بعضی به رنگ ارغوانی

گلهاي آن  نیز معطر و كوچك به رنگهاي سفيد، قرمز و گاهي بنفش مشاهده مي شود .

تخم آن سياه و ريز است . و دم کرده و بوداده آن خواص طبی دارد.

برگ ريحان و سرشاخه هاي جوان آن به مصرف تغذيه مي رسد

ريحان در ايران و افغانستان بطور خودرو مي رويد در اكثر نقاط دنيا كاشته مي شود

 ولی ریحان بومی هند و آسیا ست.

در هندوستان نماد میهمان نوازی ست ولی در ایتالیا نماد عشق ست!

ریحان یک گیاه محبوب و مرسوم درآشپزی ایتالیایی به ویژه سس پستو ست.

این سبزی خوش رایحه و معطر که از خانواده نعناع ست

  برای سوپ ها- سالادها و سس های پاستا عالی ست.

    طبع ريحان  كمي گرم و خشك است .

نظر بزرگان در مورد ریحان

در حدیث است که امام صادق ( ع ) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است

 غذا را گوارا می کند.

 اشتها   را به غذا افزایش می دهد و ..



خواص ریحان:

- یک نوع از فلاونوئیدها در ریحان وجود دارد که

به محافظت سلول ها و کروموزوم ها از آسیب کمک می کند.

-روغن ریحان مانع از رشد چند نوع از باکتری ها می شود که به آنتی بیوتیک ها مقاومند.

در روغن ریحان Eugenol  یافت می شود که یک اثر ضد التهابی دارد ..


ریحان منبع عالی ویتامین K

        منبع بسیار خوب آهن و کلسیم

        منبع خوب پتاسیم و ویتامین C

ریحان هم چنین  منبع ویتامین A است که کمک می کند به جلوگیری از آسیب سلول ها

توسط رادیکال های آزاد...

  منیزیوم نیز در ریحان وجود دارد که با مکانیسمی باعث بهبود جریان خون می شود.

--------------------------

بنابراین اضافه کردن ریحان به غذا هم عطر و طعم فوق العاده ای به آن می بخشد

و هم ما را مطمئن می کند به سلامت غذایی که می خوریم.

اگر می خواهیم به غذای در حال پخت ریحان اضافه کنیم باید در اواخر طبخ اضافه شود

چه را که روغن ریحان فرار است وبه گرما حساس.

---------------------

انتخاب ریحان و نگه داری آن:

Senior Woman Selecting Basil and Carrots at Farmers Market

برای انتخاب ریحان تازه ریحانی انتخاب شود که عطر خوب داشته باشدو نمناک نباشد.

رنگ سبز عمیق داشته باشد و تیره نشده باشد یا لک های زرد نداشته باشد.

ریحان را در یخچال لای پوشش کاغذی مرطوب بهتر است نگاه داشت یا فریز کرد.

ریحان خشک کرده: در ظرف شیشه ای که درش محکم شده است تا شش ماه قابل نگه داری ست.

--------------------

  خوردن ریحان بعد از غذا به گوارش کمک می کند.

------------

دم کرده برگ ریحان نشاط آور و آرامش بخش است و خواص طبی دیگری هم دارد.

می توان برگ های ریحان را با آب جوش بگذاریم 8 دقیق دم بکشد و مصرف کنیم

------------------------

                             ^  غذا با ریحان ^


Tomatoes with mozzarella and basil

عکس تزئینی ست!

تهیه یک سالاد ساده ایتالیایی                          Insalata Caprese

با

پنیر موزارلا

گوجه فرنگی

ریحان

نمک و فلفل

و روغن زیتون

می توان این سالاد راتهیه نمود .به این طریق که :

پنیر و گوجه و ریحان را خرد کرده باهم ترکیب کرده و نمک و فلفل می زنیم

و درست قبل از سرو غذا روغن زیتون را اضافه می کنیم.   

                      

                                ***        

نوشته شده توسط زهره در 20:55 |  لینک ثابت   • 

شنبه سوم مرداد 1388

فواید کرفس

                                   کرفس

Celery

Celery

با پرورش جعفری مردابی  کرفس به دست آمده است.

کرفس از خانواده آمبلفریا است که حعفری و شیوید و هویج و رازیانه هم متعلق به آنند.

کرفس یک گیاه دوساله است ونیاز به خاک هوموسی و مرطوب دارد.

یک ضرب المثل فرانسوی می گه:اگه مردم خواص کرفس را می دانستند تمام مزارع

خود را به کشت آن اختصاص می دادند!

دامنه انتشار:مازندران-بندرانزلی-درگز خراسان-کوه دماوند-کاشان و شاهرودو..است.

فواید کرفس :

کرفس فالیدز دارد که باعث کاهش کلسترول می شود.

سالیدس دارد که به آرام شدن ماهیچه های رگ ها کمک می کند و رگ ها گشاد شده

در نتیجه فشار خون کاهش می یابد.

ویتامین cبالایی دارد.

کرفس با لیمو ترش برای بهبود قند بالا موثر است.

دیگر خواص کرفس:

تقویت کننده معده - تقویت اعصاب- تقویت حافظه -ازدیاد هوش

کرفس در آشپزی خیلی کاربرد دارد.

و از جمله گیاهانی ست که مصرف هم زمان آن با گیاهان دیگر مشکل هضم ایجاد نمی کند.

کرفس کالری منفی دارد و باعث کاهش اشتها و کاهش وزن می شود.

تخم کرفس نیز خواص بسیاری دارد.

کرفس در همه فصول سال پیدا می شود ولی در تابستان طعم بهتری دارد.


چه کرفسی انتخاب کنیم و چگونه نگه داری کنیم؟

کرفسهایی را انتخاب  کنیم که ترد و خشک باشند .ساقه ها در کنار هم و متصل باشند.

برگها باید سبز شاداب باشند .

بعضی مواقع در کرفس قسمتهای سیاهی دیده می‌شود

که به آن قلب سیاه گفته می‌شودو توسط حشرات به وجود می آید.

  بین ساقه‌های آن را نگاه کنیم که نقطه قهوه ای و سیاه نداشته باشد.

  برای نگهداری کرفس  باید کرفس خشک  باشد زیرا حتی مقدار کم آب در آن

مواد مغذی اش را از بین می‌برد.

...

منبع:ویکی پدیا/دانشنامه/پارسی طب/سیمرغ/کتاب شناخت خوراکی های دکتر جزایری

...

------------------------------------

>> خواص کرفس

                 

          ...............................

        >> خوراک مرغ با سبزیجات در مطبخ رویا جون

          >>خورش کرفس در مطبخ خاله خانم


نوشته شده توسط زهره در 16:18 |  لینک ثابت   • 

سه شنبه دوازدهم خرداد 1388

فواید پیازچه-سیر و پیاز

خواص پیازچه-سیر -پیاز




خواص پیازچه

به گزارش شبكه خبر ، براساس نتایج یك تحقیق جدید ، خوردن پیازچه بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی است.


پایگاه اینترنتی "محیط" نوشت در این تحقیق آمده است ، سه بار در هفته خوردن 100 تا 200 گرم پیازچه برای سلامتی بدن ، بسیار مفید است.

                                        پی نوشت:89/2/19

سیمرغ:

یك متخصص تغذیه گفت:

مصرف «پیازچه» موجب كاهش قند خون، كاهش كلسترول خون بالا و كاهش فشار خون بالا می‌شود.

: پیازچه در اغلب موارد برای بهبود طعم و مزه غذاها استفاده می‌شود و علاوه بر این كه این گیاه بسیار خوش مزه و خوش طعم است، دارای فواید تغذیه‌ای بسیاری است.
 پیازچه مانند سیر و تره فرنگی از خانواده آلیوم است و پیاز آن قبل از این كه به طور كامل رسیده شود، از زمین چیده می‌شود.
 پیازچه فواید زیادی دارد كه اغلب آن‌ها مانند پیاز است.
 از جمله خواص پیازچه می‌توان به كاهش قند خون، كاهش كلسترول خون بالا، كاهش فشار خون بالا و كاهش التهاب اشاره كرد.

 پیازچه دارای آلیل پروپیل دی سولفاید است كه این تركیب سطح قند خون را كاهش می‌دهد.
آلیل پروپیل دی سولفاید این كار را با افزایش میزان انسولین در دسترس انجام می‌دهد.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

خواص سیر و پیاز

مرتضی صفوی متخصص تغذیه گفت:

پیاز به علت داشتن فسفر فعالیت فکری را آسان می کند.

گوگرد موجود در پیاز برای شش ها مفید است.

پیاز دارای آنتی بیوتیک است.

پیاز از بیماری قندی جلوگیری می کند.

آرامش بخش و پایین آورنده فشار خون و کاهش دهنده چربی خون است.

افراد بزرگ سال اگر روزی نصف پیاز مصرف کنند کلسترول خوب را افزایش می دهند.

سیر و پیاز ریز مغذی هایی دارند که برای بدن ضروری است.

از جمله:ویتامین ث-کلسیم-منیزیم-پتاسیم-فسفر-گوگردو..

سیر و پیاز آنزیم هایی که التهاب را ایجاد می کنند را مهار می کنند.

اثر ضد التهابی پیاز به علت ویتامین ث و ایزونیوسیانیدهای آن است.

وی توصیه کرد:

پیاز هایی که جوانه زده است را خریداری نکنید

اگر پیاز را به صورت وارونه قرار دهیم که ریشه اش بالا باشد بهتر حفظ می شود.

منبع :روززنامه آسیا -6 اردیبهشت88

                               ***********

مصرف سیر در جلوگیری از دیابت موثر است.

ماده ای به نام آلیسین در سیر که نوعی آنتی اکسیدان است باعث سلامتی می شود.

منبع:روزنامه آسیا-11 فروردین   88


            ----------------------------------------------------------------------

         >> سالاد پیازچه با رایحه آشپزی

>> سوپ پیازچه  با یواش فود

                                                                                        

 >>انواع غذا با سیر با آشپز ایرانی

                       ****************

>> سیر تازه بیشتر فایده دارد


نوشته شده توسط زهره در 16:20 |  لینک ثابت   • 

چهارشنبه ششم خرداد 1388

فواید فلفل دلمه ای یا فلفل شیرین

فواید و خواص فلفل دلمه ای



فلفل دلمه ای نوعی فلفل از خانواده     capsicum annuum  است.که شیرین می باشد.

کپساسین(capsicin) موجود در آن برای بافت معده بسیار مفید است.

این سبزی سرشار ازترکیبات آنتی اکسیدان مثل ویتامین ث و کاروتن است.

این سبزی قدرت ایمنی بدن را بالا می برد.

بعضی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.

تنوع رنگی آن ها خاصیت های مختلفی به آن بخشیده

رنگ سبز غذا باعث کاهش سرعت غذا خوردن که یک عامل موثر کاهش وزن است می شود.

رنگ قرمز فلفل دلمه ای باعث افزایش میل و انگیزه غذا خوردن می شود.


                         *************

منبع:ویکی پدیا/مجله ساناز و سانیا شماره 14

نوشته شده توسط زهره در 13:41 |  لینک ثابت   • 

یکشنبه سیزدهم اردیبهشت 1388

فواید کلم

خانواده کلم ها

cabbage


کلم ها  دارای

ویتامین ث - کلسیم - آهن - بتا کاروتن - ایندل indolمی باشند.

کلم مانع جذب ید در بدن می شود

بهتر است کلم ها یا خام یا بخارپز مصرف شوند

اضافه شد(19 آذرماه 88):

کلم ها موادی دارند که توانایی کبد برای دفع مسمومیت را بالا می برند.

کلم ها فولات دارند:

فولات کلم برای برای بانوان باردار مفیدست

و می تواند مانع بروز نواقص سیستم  عصبی جنین شود.

فولات هم چنین در پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی مفیدست.

***


کلم بروکلی: طبع خنک دارد

پیشگیری از بروز کم خونی

               برای نزدیک بینی استفاده می شود


***

کلم بروکسل : یک نوع اسید فولیک دارد


***

گل کلم

گل کلم ویتامین C دارد و می تواند از آرتروز جلوگیری کند.

گل کلم ماده ای دارد که باعث می شود مصرفش نقش مهمی در تقویت حافظه داشته باشد.

و مطالعاتی نشان می دهد که گل کلم در پیشگیری و درمان آلزایمر می تواند نقش مهمی ایفا کند.

انتخاب گل کلم و نحوه نگهداری:

در انتخاب گل کلم باید به تمیزی-سفیدی و بهم پیوستگی گلچه ها توجه کرد.

و از انتخاب گل کلم هایی که لکه سیاه دارند خود داری نمود.

گل کلم نپخته را در پلاستیک و در یخچال می توان نگهداری نمود.


***

کلم برگ



***

کلم پیچ: بتا کاروتن دارد

***

کلم قرمز: لیکوپن دارد



***

شلغم : کربو هیدرات زیاد دارد اما کم کالری ست

         موجب تقویت ایمنی می شود

        فیبرهای موجود در آن برای قلب و عروق مفید است

        شلغم های کوچک بهتر است

***

------------------------

چند غذای خوشمزه با کلم :

        >> طرز تهیه اردور گل کلم توسط رویا خانوم (در مطبخ رویا)

      >> طرز تهیه کلم پلو شیرازی

    >> طرز تهیه سالاد گل کلم

 


-----------------------------


نوشته شده توسط زهره در 16:22 |  لینک ثابت   •